• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ima li neko iskustva sa ''oživljavanjem'' akumulatora ?
Imam ja, al me jednostavno sram to napisati.
Jedino ako hočeš na pp?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
muhanicar i mene bi to zanimalo pa posalji na pp ako ti nije problem!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Hvala muhanicar i ja sam se svaceg igro prije dok se nisam zalijo kiselinom pa sam odusto sad koji akumulator rikne zamijenim ga novim a stari na otpad!!!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisi dobro skužil, ja se nisam igral, ja sam ga htel uništiti prije isteka garancije.
Nije mi uspelo :madmana::madmana:

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Skuzio sam ja tebe jel barem posluzio te duze vremena ili je nakon isteka garancije i on isteko skroz!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pali več dva mjeseca od šokiranja, a dokle če :scratch
Ali garancija je istekla.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Neka te posluzi jos dugo nek se neda unistit ko ni prvi put:lol:
S cim rijesavas oksidaciju metala oko akumulatora jer mi jer mi jedan malo pusta pa mi radi pizdarije a nije para da ga zamijenim?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ma i da ode ima drugi u rezervi koji bu ionak propal od stajanja ..............

Živčana četka, vrela voda, mineralna voda nakon toga ispiranje destiliranom vodom i premazivanje klema vazelinom (bilo u apoteci za kupiti) U nedostatku vazelina dobra bu i obična tovatna mast, po mogučnosti bez kiselinska.

Mislim to ja tak ne delam,ali trebalo bi tak.Moje kleme nisu nikad stegnute do kraja i uvjek se mogu rukom odpustiti.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ma meni su kleme suhe sve ok nego na onaj izdusak mi pusta pa mi je dole ispod njega leziste akumulatora oksidira ja sam znao samo sve dobro ocistit polijat mineralnom i kasnije sve dobro naspricat tekucom masti al nije bas nesto dugog vijeka morat cu ga promijenit nema druge!!!!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ili je baterija pretočena kiselinom (destiliranom vodom) ili ti prefilava. Probaj krenuti od tud.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Voda je na mjeru kako mora bit bio sam kod kod elektricara na mijerenju napona pa mi je izmijerio napon 13.4V kad auto radi na leru i veli da je to super ko novo da mi je akumulator nesto u banani meni se cini da je napon malo previsok

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ak je tak onda bi trebalo biti dobro.
nemam pojma, probaj sa drugim akumulatorom

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
budem probo s akumulatorom od traktora malo je slabije amperaze al posluzit ce za testiranje javit cu kako je proslo!!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
13.4 je sasvim ok

Nego , mene je malo ponukala priča jednog mojeg kolege koji je samo izmućao (isprevrtao) svoj akumulator koji je bio na izdahu i sada ga taj akumulator služi , to je uradio ljetos jer nije mogao da upali a sada je zima pa opet pali
Uopšte namam razloga da mu ne vjerujem , na kraj krajeva to je jedan naš malo manje aktivan član foruma
Malo sam čitao po netu o tome i radi se o desulfatizaciji i ispiranju taloga sa dna ćelija , sve je to ok ali mene zanima malo više detalja , čisto iz radoznalosti jer ni ja nisam toliko naivan da vjerujem u to kao moguće rješenje za sve probleme oko akumulatora

matija0001

Novi član
Tu od
21 Lis 2010
Poruka
1
Nakon toga prevrtanja,okretanja istog nema posljedica za nekim izlijevanjem kiseline ili eksplozije??

pitam zato što nisam upoznat sa time.

kupio sam jučer u Metro-u u Zagrebu Bosch-ov od 95Ah i 800A za
VW Multivana,nadam se da neće biti problema sa njime.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Izlivanje kiseline pri mućanju je zanemarivo a eksplozija je teško moguća

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
13.4 je sasvim ok

Nego , mene je malo ponukala priča jednog mojeg kolege koji je samo izmućao (isprevrtao) svoj akumulator koji je bio na izdahu i sada ga taj akumulator služi , to je uradio ljetos jer nije mogao da upali a sada je zima pa opet pali
Uopšte namam razloga da mu ne vjerujem , na kraj krajeva to je jedan naš malo manje aktivan član foruma
Malo sam čitao po netu o tome i radi se o desulfatizaciji i ispiranju taloga sa dna ćelija , sve je to ok ali mene zanima malo više detalja , čisto iz radoznalosti jer ni ja nisam toliko naivan da vjerujem u to kao moguće rješenje za sve probleme oko akumulatora
Problem novih akumulatora je reciklaža olova iz starih akumulatora, pa otud puno taloga u novima.

Taj talog se kod prevrtanja akumulatora negde opet mora zadržati, a on onda ulazi između olovnih čelija i separatora (onih rebrastih "papiriča"), usljed daljnjeg zagrijavanja i hlađenja akumulatora ti separatori popucaju i čelije se kratko spoje i onda
1347536052.gif

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam zamijenio akumulator danas i napravio nekih cca 150km i akumulator suh zasada nista ne pokazuje po tome ipak je moj u nekoj banani al jos uvijek testiranje traje :)

Na vrh