• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
@zoran89, hvala na slikama. (y) :ppozdrav:
Znaš li možda model sklopke? Je li ti postojeći kabel bil dovoljno dugačak pa si samo ubacil stopice, ili treba i komada kabla?

Super kaj si uspješno riješil reklamaciju i kaj ti jamstvo za novi akumulator teće ispočetka. Tak je po zakonu, ali kod nas...
Žal mi je za djecu :( pa sam taj tvoj post s podijeljenim osječajima ostavil bez emoija.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
@iwanho , to ti je onakva sklopka kakvu za kakvusam ti napisal poveznicu na Trgoagenciju (poruka #1125).

@puknuti, ne skida se ručka s tog modela.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Jučer ujutro nova (stara) astra H neće da upali, neće da vrti samo škljoca, lampice svijetle (slabije nego inače).
Odem radit vratim se izmjerim 9.2 v na akumulatoru . Stavim na punjenje cca 3 sata. Izmjerim napon 13.2 v.
Probam palit i upali najnormalnije.
Jutros isto probam palit i upali najnormalnije.
Šta se desilo, i dali će taj akumulator još moći raditi.?
Da, izmjerio sam i napon punjenja alternatora 14.6 v?

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Da, to i razmišljam. Ili da stavim ključ 10 i gedoru 13 sa produžetkom ako zakaže opet odem do trgovine i kupim i zamijenim.
A opet šta ako mi u Portanovi u 21 sat subotom ili nedjeljom zakaže, hehe.
Neznam koliko je star, auto je kupljen prije 1 mjesec.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja bi ga ipak još malo testiral.
Ako se da otvoriti provjeriti tekučinu i da možda kaj nije ostalo otvoreno, zna lampica u bunkeru zatajiti, radio.... Mada akumulator kojeg to izvuče preko noči nije više siguran.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nešto ga je pocicalo,opel je to.
Mjerenje nakon skidanja punjača nije nikakvi pokazatelj..pravo stanje je nakon 12 sati ,najbolje 24..a ako ide u kvar i sat vremena pokazuje u kojem smjeru keeče.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
Imao sam par puta takvu situaciju i poslje je akumulator još godinama bio korišten, sve ovisi kakve je sreće.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ja bi ga ipak još malo testiral.
Ako se da otvoriti provjeriti tekučinu i da možda kaj nije ostalo otvoreno, zna lampica u bunkeru zatajiti, radio.... Mada akumulator kojeg to izvuče preko noči nije više siguran.
Probat ću skinit poklopce, nisam jučer stigao. Ciak je aku, testirati ću ga još.
Ne putujem nikud daleko, tako da je relativno lako riješivo ako opet zakaže.
Malo mi je i napon punjenja prevelik 14.6v? Možda da regler zamijenim?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja na svojem autu imam več godinama filanje 14.7 u hladnije vrijeme odmah nakon starta.
Kad ga malo prifila padne na 14.5- 6. Tu skakuče.
Nebi htel pametovati da ti nebi stvoril troškove ali ja problema nemam zbog toga.
Mislim da je to ok. Barem je takvo moje iskustvo.

Oni alternatori kaj sam nedavno slagal su davali svakak. Od 14.4 do 14.6 i ja ih smatram ispravnima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja ni ne vjerujem, zato sam stavil slike tri komada koji različito pokazuju.
I Plus se složil da to nema veze.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Jel imate iskustava s onim prijenosnim starterima? Koji je dobar za kupiti?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
svojevremeno je bilo štiva na tu temu tu na forumu ..i sam sam petljao oko električnog startera, moj konačni zaključak je da je bolje imati jedan akumulator (za moj slučaj) od 75 ah , ako ga dobro paziš trajal bude 10 godina (morao bi)..a to je onda bilo oko 30 % cijene gotovog startera (električnog , trofaznog) .

moje iskustvo s starteima koje bi ti(idem tražiti link) je da je to pomoč kad ti zafali 30% a ne kad je prazan ...i za benzin ofkors .
Dobra strana tih startera je da imaju (obično) na sebi "brzi" punjač .

a tebi bi preporučio agregat iz lidla za šumu + punjač , za 20 minuta bude pun za jedno paljenje .

evo linka , unutra je 18ah baterija , ( motor)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
evo jedan nove generacije , lithium je vrag ..samo 4 ah upalio iz prve

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
Zoki, kaj se na tvojem Goldoniju svjetla ne pogase kad zgasiš traktor? Ili je pitanje načelno?

Najnoviji postovi

Na vrh