kaj to igramo neku dječju igru ?
1. kupio si malo kvalitetniji remen koji cvili tj. proklizava -kupio si smeče a ne kvalitetan remen
2 kažeš da straju na akumulatoru mjeriš 13.xx volti ..struja se mejri ampermetrom i obilježava s amperima a ne voltima .
To se jednom autoelektričaru ne bi smjelo događati
vaš velečasni
Kupil sam u autodjelovima klinasti remen proizvođača "GATES", dobar i poznat remen, nije smeče tipa gufero koji mi izdrži max 3 mj na traktoru. Zato sam napisal malo kvalitetniji remen, gufero košta oko 15 kn, a ovaj 50 i nekaj....
E da sam ja školovani autoelektričar...Puknuti, mislil sam na napon, a napisal sam struja...zabuna, no idealno za podbosti
šta je s remenicom na alternatoru? širina, dubina?
Kaj se tiće remenice, odmah je skinjena remenica z starog original alternatora i stavljena na ovaj bosch, neznam kakov bi bedak trebal biti kad bi na remenicu 9,5 išel stavljat remen 13mm.
@motohod, verujm da si videl i takve slučajeve, no kod mene se to nemre desiti
Mjeren je napon i na klemama i na alternatoru, razlika je 0.1 volt, držim da je to neznatno.
Možda jedan problem koji mi sad pada na pamet.
Prilikom zamjene remenice je s iskrinog alternatora prebačena i jedna podloška pod remenicom sve skupa na bosch, ma možda za jedno 2 mm vozi remen ukoso na alternatoru o odnosu na radilicu i vodenu pumpu.
Ako bi to bil problem zakaj cvili, zutra ju odmah skinem mamicu joj i podloški! A to me majstor zahebo, mislil je da bude vozilo na koso bez te podloške, pa se ispostavilo obrnuto, a nije mu se dalo više rastavljati.