vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Može se i lančanici ugraditi ak se kupi prekvalitetni remen
off topic: na ovakvom motoru je otac prebio radilicu :icon_weed:
Isprika prihvačena.Ispričavam se šanana , ja sam negdje pročitao da si ti autoelektričar a takve grešeke se ne bi smjele događati mladim trezvenim električarima .
da li si zategnutost remena kontroliraoovakvim alatom?
Neznam koliko je original alternator na imt-u, al mislim da je ispod 30 A, stavil sam od 55A u nadi da bude dovoljna za sve kaj sam naknadno ugrađival, al izgleda da nije.Šanana tvoji potrošači vuku od 28 do 30 Ampera previše za klinasti remen bez obzira koliko bil zategnjen (može samo utamati ležaje na vodenoj pumpi ) za tu snagu treba ili dva remena ili mikro remen na jednom kombaju bil isti slučaj puno potrošača riješeno sa dva alternatora a prije toga se svakak kemijalo čak i vrstan autoelektričar odustal od te muke dok u moju ludaru ni je došla ideja o dva alternatora .
Za ležajeve garantiram da su svi ispravni, alternator se vrti ko blesav, vodena pumpa je nova. Nategnutost kak mora biti, čak možda i malo jača, to riskiram zbog ležajeva, al dobro, na moju štetu. To se kontrolira, nema da bude labav remen.Cvili ti jer ti jedna od remenica u banani ili ti potrošena pa remen ne nasjeda kako treba.
I remenice imaju svoj vijek trajanja.
Ne bi smjelo cvilit sa najjeftinijim novim remenom ako je optimalno nategnut i ako su ležajevi OK.
Remen se nakon nekog vremena kad se stavi novi treba prekontrolirati jer se malo istegne pa može bit prelabav,pa ako je još i remenica losa,cvili.
Samo brutalnih 15 V i nekih 90 A kao pomoč kod starta ili po potrebi kao punjač akumulatora .Gospon velečasni aka Puknuti, kakve ste to perpetuum mobile napravili od alternatora? Vjetrenjaču ili švasaparat?