karlo.bozic
Član
- Tu od
- 27 Svi 2011
- Poruka
- 703
Imam jedno pitanje za znalce struje na traktorima. Da pocnem sa pricom. Ja na traktoru imam alternator 12V, 35A. I on kod mene za sad funkcionira. Hipotetski gledano, kad bi ja stavljal dodatna trosila na traktor, alternator bi postao preslab za napajanje te instalacije. Znaci morao bi ga mjenjati za 12V sa vecom amperazom. Sad teoretski pricano, mogu povecavat broj trosila na traktoru i stim stavljat alternator 12v sa jos vecom amperazom. Da li bi to imalo negativan utjecaj na akumulator (prejako filanje, vrenje kiseline)?
Molim nekoga ko ima volje i znanja da mi proba potanko opisati i objasniti u kojoj su vezi voltaza i amperaza alternatora sa ostalom instalacijom na traktoru. Doduse za voltazu mi je jasno. Sva struja na njemu je pod 12V i to je to. A amperaza mi nije jasna. I na kraju krajeva kako to proracunati bilo tocno bilo okvirno.
Molim nekoga ko ima volje i znanja da mi proba potanko opisati i objasniti u kojoj su vezi voltaza i amperaza alternatora sa ostalom instalacijom na traktoru. Doduse za voltazu mi je jasno. Sva struja na njemu je pod 12V i to je to. A amperaza mi nije jasna. I na kraju krajeva kako to proracunati bilo tocno bilo okvirno.