• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
Dok čekamo da @MUHA objavi nalaz defektaže, samo bi opisao svoju muku od prije par dana s kablom koji malo vodi, pa malo ne vodi struju na "el. biciklinu, po naški motorčeku".
Vozio sam se prvi put od prošle godine, kojih 200 m i činilo mi se da nekak nije "onaj stari". Priključio sam punjač napunio ga i stajao je par dana. Onda sam ga uzeo u ruke i ni makac. O, jeeee. Koji ti je vrag? Mozak mi je bio blokiran, onda sam krenuo u "električna mjerenja". Dok sam s mjernim instrumentom na "V" području, dirnuo drugu žicu, el.biciklin je skočil po garaži kak vrag. Opaaa miško tu si. Bio sam preumoran za igre bez granica, odezao sam početak i kraj kabla za ručicu gasa, našao na furdi komad otpadnog kabla, zasukal bakar, izolirao s izolir trakom i vozi miško. (El.biciklin je koji put i "prehičen", pao na betonski pod, kabel je negdje, kao u crtiću "dobio po tamburi, a ca" i malo bi, malo ne bi vodil struju.)

Otprilike je slično i uvijek moguće očekivati, da negdje na ožičenju alternatora ili na konektorima postoji "labavi el spoj", nikad ne reci nikad...

1000040899.jpg

1000040897.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
Opet sam kriv za nenamjerno zagađivanje druge teme, konkretno o alternatorima. Sad je svejedno, zeznuo sam, oprostite mi ako možete.

@Pjero ovo je moja samogradnja, prerada, izrada. Upotrijebio sam elektro motor, i kontroler od e-skutera, pa ugradio na razbucani bicikl kupljen na staroj krami u VŽ. Tzv bisage su mi zapravo kutije za 4 akumulatora, jer koristim napon od 48 V. Motorček, tako ga je moja supruga prozvala od milja se dokazao, ona se s njim vozila na posao cca 5 god. Na njemu su drugi akumulatori, prve mi je prije par godina uništio kvar punjača.

@Lee Champa još uvijek me neki prodavači love za rukav na VŽ staroj krami, daj kupi od mene taj e-bicikl ti si tu jedini koji se u to razme i zna to osposobiti, popraviti. To mi baš i nije drago, remete mi moj toliko željeni mir. Hebeš budalu koja zna što drugi ne znaju, misle da on to i mora...

Isprika svima, jer nije o alternatorima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,583
Dok čekamo da @MUHA objavi nalaz defektaže
Jesam ga savladal, ebo ga vizionar Armand. Nije strašno za skinuti kad se odmakne kompresor klime i auspuh..
Nebitno, mislim da je tvoja dijagnoza bila točna.
Četkice i kolektor ne valjaju, nisam u svojem dučanu ništ našel, možda kolektor ali bi trebal ovog prvo iskopati van ali smo oko četkica zapeli, pa sam gazdu poslal u potragu za dijelovima.
Za sad se nije javil kaj je odlučil, a ja idem u vrganje....

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,583
Aha, stigel WAI :hahah:
Smijal se bum ja ako on nebu filal kad ga naguram gore Ima da se nahitim s njim do Mao Ce-tungovog mauzoleja....

Novi alternator sa remenicom 100 jeurića, dijelovi za starog bi koštali oko 50 bez remenice.
Znači da mi ovo nije prijatelju, doktore :ROFLMAO: nema matematike potrošiti vreme za pranje, rastavljanje i sastavljanje.
A i montaža, da mu uzmem 50 eura ja bi bil lopov jer moje ruke ništ ne vrede jer ih nisam kupil i skupo platil ko neki svoje strojeve i zato bolje da ja to njemu napravim za đabe a za ostale muktaroše ...... čaooooo
Možda mi ostane stari alternator pa odmotam bakrenu žicu, posebno stavim amulijum i obogatim se :ppozdrav:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,408
Prije dosta vremena su moji "susjedi prek puta" kupili novi alternator za traktor Univerzal. Stari je bio uništen na sve načine.
Mlađi je brat otišao, kupio, donio i rekao, daj to zmontiraj i idemo popiti gemišt. Nema problema, pa susjedi smo.
Okretao sam ga ovako, onako, ali ne paše nikako. Onda sam preokrenuo zatezač remena naopako, pa odbacio originalni limeni oklop, pa im stavio svoj novi remen. Prespojio instalaciju, isključio zatečenu trulež i paljevinu od žica.
Došao je susjed k meni i pita me, pa kaj si mi to napravio?
Pa ugradio sam to što si kupio, pripasao, radi, puni i ne koštaju te moje ruke kao i uvijek ništa.
Nije ga bilo briga dok je kupovao kakvi su nosači starog alternatora bili itd.
Bitno je da su godine prošle, ali i montiran jako naopako još uvijek im puni. Sad se smiju dok se toga sjete.
Mogao bi i @MUHA malo se frkati, psovati itd., zakaj ne :sneaky::):ppozdrav:

Na vrh