• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,396
Dok čekamo da @MUHA objavi nalaz defektaže, samo bi opisao svoju muku od prije par dana s kablom koji malo vodi, pa malo ne vodi struju na "el. biciklinu, po naški motorčeku".
Vozio sam se prvi put od prošle godine, kojih 200 m i činilo mi se da nekak nije "onaj stari". Priključio sam punjač napunio ga i stajao je par dana. Onda sam ga uzeo u ruke i ni makac. O, jeeee. Koji ti je vrag? Mozak mi je bio blokiran, onda sam krenuo u "električna mjerenja". Dok sam s mjernim instrumentom na "V" području, dirnuo drugu žicu, el.biciklin je skočil po garaži kak vrag. Opaaa miško tu si. Bio sam preumoran za igre bez granica, odezao sam početak i kraj kabla za ručicu gasa, našao na furdi komad otpadnog kabla, zasukal bakar, izolirao s izolir trakom i vozi miško. (El.biciklin je koji put i "prehičen", pao na betonski pod, kabel je negdje, kao u crtiću "dobio po tamburi, a ca" i malo bi, malo ne bi vodil struju.)

Otprilike je slično i uvijek moguće očekivati, da negdje na ožičenju alternatora ili na konektorima postoji "labavi el spoj", nikad ne reci nikad...

1000040899.jpg

1000040897.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,396
Opet sam kriv za nenamjerno zagađivanje druge teme, konkretno o alternatorima. Sad je svejedno, zeznuo sam, oprostite mi ako možete.

@Pjero ovo je moja samogradnja, prerada, izrada. Upotrijebio sam elektro motor, i kontroler od e-skutera, pa ugradio na razbucani bicikl kupljen na staroj krami u VŽ. Tzv bisage su mi zapravo kutije za 4 akumulatora, jer koristim napon od 48 V. Motorček, tako ga je moja supruga prozvala od milja se dokazao, ona se s njim vozila na posao cca 5 god. Na njemu su drugi akumulatori, prve mi je prije par godina uništio kvar punjača.

@Lee Champa još uvijek me neki prodavači love za rukav na VŽ staroj krami, daj kupi od mene taj e-bicikl ti si tu jedini koji se u to razme i zna to osposobiti, popraviti. To mi baš i nije drago, remete mi moj toliko željeni mir. Hebeš budalu koja zna što drugi ne znaju, misle da on to i mora...

Isprika svima, jer nije o alternatorima.

Najnoviji postovi

Na vrh