• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ALTERNATOR - Pomoć oko alternatora

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,643
E to, taj bi se Savi uparil sa alternatorom i popravil punjenje, tak ja mislim. Mada, možda je i onaj ispravan ali sam skontal da je spomenul lampicu,a taj alternator s vanjskim reglerom ne može imati lampicu več ampermetar ili voltmetar.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,029
Može imati lampicu. Spaja se na zvjezdište (preko releja).
Pogledaj shemu Universalove instalacije ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,462
@MUHA ovo bi trebao biti njegov "vanjski" regulator napona.
1000042869.jpg

Sve sam opisao, u njega dolazi plus od kontakta brave, a onda odlazi druga žica i šteka se ovdje:

1000042870.jpg

Kontrolnu lampicu treba imati.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,643
Može imati lampicu. Spaja se na zvjezdište (preko releja).
Pogledaj shemu Universalove instalacije ;)

Lako je tebi reči nek ju ja pogledam, kaj bum ju gledal kad ju čitati neznam.
Idem gledat svoje slike.

Moje slike vele ovak

Kontrolnu lampicu treba imati.
A kam se spaja lampica?

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,462
Gledaš u sliku alternatora koji ima na sebi elektronski regulator napona s nosačem za četkice i četkicama.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,643
Da, u Alternator koji je na Univerzalu i koji nema vanjski regulator napona, ili mu je ono kaj izgleda ko regler samo nosač četkica :unsure:

Najnoviji postovi

Na vrh