Pa ak imaš toplu garažu onda ti po toj logici antifriz opće ne treba....Ako nisam u pravu vi me demantirajte:
Antifriz traje 5 godina,
Ispuštanje pola sata, ponovno ulivanje pola sata i to je izgubljeno 5 sati u 5 godina
Jednom ti zimi treba traktor svake godine i to ti je još 5 sati što ukupno iznosi 10 izgubljenih sati.
Za deset sati nekog drugog rada sebi ili drugome ćeš privrijediti minimalno 150 kn, izgubiti pola sata kod punjenja rashladnog sistema antifrizom i ne moraš gledati vremensku prognozu koliki će biti minus.
Što se odnosi na pregrijavanje zbog vrelišta vode ili antifriza to nije bitno jer se vidi ako kazaljka otiđe u crveno smanji opterećenje i ohladi stroj.
Ako nakon sat teškog oranja temperaturu nije digao od samog početka plavog područja na termometru, nemamo o čemu govoriti..... u škrinji se nije smrzao, traktor mi ljepo miriši, a u stakloperu je i sredstvo protiv kamenca, tako bar piše na etiketi...... nakon još par sitnijih radova ga budem ispustio van da ispadne sva prljavština što ju je opralo sa stjenki i budem sipao drugi. ja sam prezadovoljan
narode koja je dovoljna tacka mrznjenja antifriza za ove nase uslove da se bude bezbjedan?