• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Antonio Carraro

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ma možda nije ni pokušao vuči sa time, jer mu je več bijo u štartu premalen-ko bi to znao. Bar na oko izgleda dobro.
Eto, da dodam nešto oko zakona o vučenju prikolice, oko toga razgovarali smo kakve 2 stranice nazad sa ZJ kolegom. Pronašao sam u SLO jeziku nekvi tekst sa godine 2015. Kaže se, da se promijenijo nešto zakon, kako i što točno neznam.
"Vlečen traktorski priključek, katerega največja dovoljena masa presega maso traktorja, bo moral biti opremljen z zavorami, za priklopna vozila z največjo določeno maso nad 3,5 tone pa bo potreben zavorni sistem. Za priklopna vozila do največje dovoljene mase 3,5 tone bo z največjo konstrukcijsko določeno hitrostjo do 25 km/h dovoljena tudi samo ročna zavora priklopnega vozila, ki se upravlja s traktorja. ".
Sa toga može se razbrati, da ukupna težina vučenega natovorenega priključka nezakočena, ne smije preseči težino traktora. Što po domače znači, da traktorčič težine 1100kg(toliko mi se čini vaga 4400F), može na prikolici vlastite težine npr 500kg kiperici zakonsko vučti samo još dobrih 600kg. A a kako piše naprijed, može se razbrati, da do 3,5 t ukupne težine priključak, može se vučti sa ručnom kočnicom u traktor montirano, do dozvolene brzine 25 km/sat. A sa večjom težinom a i večom brzinom treba se imati prave zavore, koje se aktivirajo istovremno sa traktorskimi na papučo. Što znači kiperica Hittner nosivosti 1,5 t sa ručnom kočnicom ob vozaču i pobijedijo si. NAjjednostavnije i najpovoljnije.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Ako govorimo o propisima, postoji jedna mala začkoljica. Prometni propisi nisu ujednačeni u svim državama EU. :( Ono kaj važi u SLO, ne mora važiti u RH i obratno.
Npr. trokut za spora vozila je u RH nije obavezan za vozila koja mogu postići brzinu veću od 30 km/h, a u SLO je ta granica 40 km/h.
 

Gtonek

Novi član
Tu od
1 Stu 2016
Poruka
29
Pozdravljeni
Nabavio sam antonio carraro tigre 4300 country, a nema priručnika o traktoru, prijašnji vlasnik izgubio. Ne najdem na internetu, zna neko ili ima gde da najdem?
hvala Anton
 

Gtonek

Novi član
Tu od
1 Stu 2016
Poruka
29
Hvala
U , kakve cijene, takve so kod vas?
Samo za info, kupio pre dva dana, isti 2005, 1400 radnih sati 9500eur
A je moj po izgledu dosta bolje očuvan(obledelost plastike, laka...)
I kod nas se brzo prodaju, tako da ga je težko nači,
lp
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
A kako je moguče, da so gume spredaj tako iztrošena za cca 600 do 700 satova. A boja izbljedi kazao nek vinogradar, da se škropivo napokon posla ne očisti sa njega. Vidija sam 2 godine slično iztoniranog nekvog Goldoni Closterja, kojeg sam htijo kupiti sa isto 600 satima. zgleda da trebaš samo napokon prskanja sve to pustiti prljavo na suncu i to je to. A i sjedalo mi se čini ,da je napraivlo više od 650 radnih satova. A vidi se broj ogleda, i nitko kupijo. Dajem radije novac dodatno i kupiš novog u ovom primeru.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Nije sumljivo 650 sati u 13 godina(ja jih ništa više ne napravim), več gledam po kotačima i sijedalu. Al isitna ovi traktorčiči glodaju prednje kotače jako. Pričao mi to vlastnik sličnoga. Ali opet ne tako jako virojatno. On uvik vozi uključenim pogonom po asvaltu. Ne razumem što misliš "zbog poticaja".
 

pimorje40

Član
Tu od
23 Tra 2013
Poruka
154
Pa već neko vrijeme OPG prilično lako dobije poticaj od 15 tisuća eura bespovratno a kad nešto dobiješ onda lakše platiš i malo skuplje 😄tako da su se tome prilagodili i prodavači. Tako je i u pčelarstvu čim je država počela vraćati dio novca na kupljenu opremu oprema poskupila.
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
Ne poznam tog jezika, i predpostavljam, da je to bez PDV-ja. TAko, da bar kod SLO cijena je negdje oko 21 hiljada osnovnom opremom. Bar koliko ja gledam po sejmovima. Sad nakon 2 dana idem na sajam u Celje. Sigurno če biti ovaj model tamo.
A to je i model AC-ja, kojeg ja bezkompromisno savijetujem, da se kupi i ništa menjeg(ako se bira AC). Taj model i "Major F"model i naprijed.
 

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,032
To je stara ponuda završila je prošle godine u 9. mj i to je cijena bez ive tj pdv-a
Najmanji ac koji bi ja uzeo je 4400F on je sličan majoru samo ima slabiji motor (38ks)
To govorim kada bi novo kupovo a polovno se da nać dobra mašina i sa manje ks ovisno o potrebama
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
MA prav si me izpravijo-ovisi od potrebe. Koristnik, koj ima mali traktorčič pozicionirani na malom teritoriju, kojeg ne napušta i mali su putevi na njemu, lagani posli dovoljan mu je najmanji da. ZAto su i napraveni oni ta najmanji. Al kod malo ozbiljnih poslima i sa transportom sa težinom na veče daljine razlika je osijetljiva odmah. Samo sad treba svako zasebe znati, kakvi su mu ti "posli".
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
ZJ, sajam se prvi put u životu u gradu Celje otvorijo na sajamskom mijestu grada prošlog lijeta. Tamo, gdje je sajam obrti i građevinstva tekom godine. Sad je drugi poljuprivredni sajam tamo. NAravno nema sajma bez Agromehanike, zastopstvo za AGT,AC i DEUTZ.
 
  • Like
Reactions: ZJ

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,710
A teško da ima na internetu, probaj nać nekog ko ima takav traktor pa da ti iskopira. Evo jedan se prodaje na njuškalu pa možda ima Antonio Carraro Tigre 4300 Country
ovo mi je traktor od susjeda, znam dan kad ga je dovezao iz trgovine. Nijie taj nikad ništa osim malčera atomizera i male prikolice taknul. Nikad ništa na njemu nije dirano. Nikad nije niti radio ništa osim vinograda..
 

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
839
ZAdja poznata cijena za 4400F saznao sam jo upravo sada sa fejsbuka od Grof-ovog prijatelja, koj ga kupijo i ga čeka na izporuko je 16800 Eur sa dodatnim hidravličkim ventilom(4 izlaza). Nadam se ,da se nečedu ljutiti, zbog ove informacije za u javnost.
Puna cijena je inače veča, ovo je sa nekvim popustom. Puna je nekdje oko 18.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Vrlo često se mogu pronaći novi traktori na nekim akcijama. Kad sam prije 6 godina kupoval traktor dobil sam ponude (uklj. PDV) za AC Country 4400 (14.147 eur), AGT 850 (14.000 eur) i za AC 5500 Jona (18.300 eur).

Reider,
ako ideš na sajam i ne bu ti teško, molim te baci malo pogled na vitla 4 - 5,5 t. Zanimaju me cijene i eventualni sajamski popusti. Kakva je sad situacija kod mene, izgleda da ne bum mogel ići. Šteta, jer je to agro sajam koji mi je najbliže, a mogli bi i malo uživo popričati i nekaj popiti. :(
 
Na vrh