Krumpironja
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Svi 2010
- Poruka
- 4,194
S time možeš samo plakat, dva cil zracno hladenje cca 25ks, prelagan za utovarivač, lagan za povuć a uz to skup ko da kupujes pravi AC...za te novce kupis supertigre 5000-5500
Za prednji diferencijal i hidrauliku je preporuka Esso unifarm 15w-40. Prvo sam stavio INA Super max 15w-40 kao u motor jer nisam skužio kakvo je to STOU ulje. Ali kad se ulje zgrijalo za dignuti 300 kg je trebalo pol gasa.
STOU 15w-40 koja sam našao su Valvoline STOU 15w-40 i Fuchs Agrifarm Stou 15w-40.
Kupio sam Fuchs Agrifarm Stou 15w-40.
Ulje je tek zamijenjeno te ne znam radi li hidraulika bolje.
Napokon isprobano s novi uljem. Nakon 3 sata hidraulika radi isto kao i hladna. S motornim uljem nakon nekoliko sati rada na leru skoro pa nije dizao 300kg na hidraulici.Razlika u cijeni između tvog Fuchs Agrifarm Stou 15w-40 i INA super5 15w 40 je ogromna. Pretpostavljam da postoji i razlog za to.
Mada, kada se gleda po specifikacijama INA super5 15w 40 je gotovo identična kao i Esso Unifarm 15w-40, barem dio svojstava kao npr. kinematička i dinamička viskoznost, indeks viskoznosti, itd., no očito tu ima još dosta stvari koje ne razumijem, posebno kod novih ulja su primijenjene druge metode (ASTM, ISSO, ...).
Zbog toga se više pouzdam u konkretno iskustvo.
Bilo bi dobro da javiš dojmove kako ti se ponaša hidraulika pod novim uljem.
Prvo sam stavio INA Super max 15w-40 kao u motor jer nisam skužio kakvo je to STOU ulje. Ali kad se ulje zgrijalo za dignuti 300 kg je trebalo pol gasa.
Super.Ipak inženjeri nekaj znaju i nisu bez veze propisali STOU ulje.
Kak si naručil iz Njemačke? Može malo više info ili link, ako je web kupnja.