Kapetan_broda_Kupljenec
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2017
- Poruka
- 16,289
Kaj zna ko jel ima di u Zagrebu za kupit Böhler 3,25 elektrode?
Zato kaj nikad nisam niš puno švasal sa elektro, a to kaj sam malo sam sa njihovima. Danas išel kupit u željezariju samo neke Turske imaju, 5kil za 105kuna,to nisam htel.Mislim da nigde jer ako se ne varam oni u toj dimenziji ne proizvode.
A zakaj mora baš ta elektroda biti?
Joj joj, moj stari je bravar, njemu svi iz sela i okolice nose specijalke švasat, pogotovo tanjure od tanjurači, gus,krom, i takve stvari, 40 let je bil poslovođa radione, održaval praksu na brodskim zavarivanjima.Ne švasa elektroda ni proizvodač. Švasa aparat i ruka.
Ja ti mogu poslati provjerenog meštra varioca da ti to povari, naravno, to treba platiti.
Ruku mecem u vatru za njega, kad ga je ZJ zval da mu pošvasa i zadovoljan bil....
Znam da displej pokazuje mnogo vecu amperazu od realne, cak i ja sam mogu podesavati brojeve na ekranu 😅 Smatram da je neka realna cifra 120 do 130 ampera, ipak je monofazna struja u pitanju.Mozes sve vrste koristit, aparat nema problema moze sve. Samo pogledaj na kutiji stoji oznaka dali ide plus ili minus. Digitalni displej pokazuje mnogo vise A od stvarnih ampera, ali tu imas dovoljno za svoje potrebe.
Sto se tice maske tebala bi da ima podesivu zatamljenost do N13.
Gledao sam taj video na YT kanalu "Kriger ac". 😀 Sta to tacno znaci, da li su varovi dovoljno jaki da izdrze opterecenje od 100+ kg?To je elektroda idealna za početnike kao ja i ti jer je rutilno celulozna i lako formira luk, tanka je obloga pa nema puno šljake al zato nije za neke odgovorno noseće konstrukcije. Imaš na Yt video o toj elektrodi mislim da se zove elektroda za svaki aparat.