Kriger je doktor, iako je u zadnje vrijeme malo previše zagazio u komercijalu...
Uglavnom, pogledaj njegove klipove o rel zavarivanju... Iako mislim da mozes i sam uz malo truda, volje, vremena i par kg elektroda puno toga zaključiti 😀.
Uzmi elektrode 6013, 2.5mm x 300mm, koje su ti dostupne. Npr. EZ-8Rc. Lako se pale, lako se s njima radi, za sve položaje su, i lijepo izgledaju zavari. Pošto radiš s inverterom, tak ti je isto hoćeš li staviti elektrodu na + ili -... Čak ima i Kriger jedan klip gdje to testira - zavar isto zgleda i isto se elektroda ponaša...
Uglavnom, elektrodu vodi metodom božičnog drvca ili audi znaka... Budeš vidio što ti bude bolje išlo dok uhvatiš ruku...
Obaveza oprema:
1. maska (preporuka automatska - sve u rangu par stotina kuna su iste kvalitete... Kupi koja ti je dostupna...)
2. Zavativačke rukavice ( rhino zuto bijele su meni super, ali imam i par drugih i ok su.)
3. Nikakvo nemoj variti u kratkoj majici i hlačama, i još k tome u japankama 😀. Ko većina ekipe na ytu 😂
Bit će ti jasno, dok zgoriš, zašto 😀
Ne mora bit profi obleka, ali imaj na nogama cipele, duge hlače, jaknu.. Ja imam vojnu jaknu, hlače i radne kožne cipele... Jednom sam vario u tenisicama i sad imam krater na nozi...
Treba samo malo vježbe i ide to bez problema..
2.5mm,struja oko 80A, i peglaj...
Preporuka, moja, je da uzmeš komad deblje zeljeza... I na njemu probas metode vučenja elektrode... Da odmah ne kreneš s varenjem kutija... Da te ne uplaše rupe😀
E, još nešto... Ako kupuje cijevi, dobro je uzeti za početak debelomesne... Lakše će ti bit dok ne uhvatiš rutinu...
Lp