To je navedeni podatak proizvodjaca... A svi znamo da je teorija 20 godina ispred prakse... @Bobo je pisao da je kacio Lincoln 150S na agregat i vario kombajn ako se ne varam... Zanimljivo bi bilo da kaze o kakvom se agregatu radilo...
Agregat koji je kolega posudio iz komunalca je neki dizel koji su vilicarem utovarili u kombi i kombi smo dovezli do kombajna, pootvarali sva vrata i agregat je radio u kombiju jer ga nas cetvorica nismo mogli ni mrdnuti. I tad sam morao koristiti 2.5 elektroe najobicnije a aparat navrnut na punu snagu i nekako se to povarilo da se samo kombajn dovuce kuci. Kad je kombajn kuci dosao, kad sam ga ustekao na pravu struju onda sam rezao varove sto sam radio u polju i povario sam kombajn kako treba...
A ovo sam dobio na pp od clana @Bobo
E sad je na redu teorija VS praksa...
Kolega Bobo nije u pravu ili je agregat bio u k....., slikat ću ovih dana agregat kučne izrade kojeg je ujak radio i koji je tjerao cjeli pogon pilane de nije jedan el. motor nego njih par od par desetaka kilovata i još x komponenata na struju i pržio je bez problema. Pričam o pilani koja nije mogla raditi na mrežu jer je bila preslaba tak dugo dok nisu na dvorištu napravili trafostanicu, zato mi ne drži vodu da neki ogromni agregat, vjerojatno trofazni nije mogel taliti elektrodu.
... A neki nemaju ni jedno ni drugo a pišu. E kako tako dalje?
Takav agregat o kojem govoriš nisu mogli ukrcati 4 čovjeka a ni viljuškar.