• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Atomizeri

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
400 L, otpusti se 4 matice i sa gornje strane ima vijak za zatezanje, Dizne su od Tecomeca, keramičke, podešavanje jakosti ventilatora 1-5, i kao opcija na tom atomizeru je mogućnost prikopčanja grane od 8m tako da može da radi kao prskalica.
Jedina stvar koju moram nadograditi jest daljinske komande za lijevu i desnu sekciju.

Damir22

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
64
Pozdrav,
pitanje COMET aps 71, nigdje nisam našao podatak koliko bara treba napuhat preko zračnog ventila da pumpa radi ok.
Hvala, Damir

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Pritisak zraka nema nikakve veze za dobar rad pumpe,,,:(giggle):
Nije bitno koja je pumpa u pitanju bitno je pod kojim pritiskom prskas jer prema tome se određuje i pritisak zraka na membranu,,,
Ja prskam pod pritiskom od 9 bara a pritisak zraka mi je na 4 d 5,,,
Membrana je tu da ublazi (amortizira) udare pritiska iz pumpe i ako je sve ispravno dizna mora cijelo vrijeme davati ujednaceni mlaz,,,
Nejednakosti mlaza uz membranu obicno znade uzrokovati lose zatvaranje ventila,,,

c085.gif

Damir22

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
64
Hvala za odgovor, ja radim sa pritiskom od oko 20 bara, ispušten zrak (dječija posla) pa sada trebam dopumpat na benziskoj, dal to znači da bi trebo ići na 10 bara?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Hmmm, 10 bara, neznam koliki je maximalni izlazni tlak na benzinskim pumpama,,,:icon_scratch:
Neznam zapravo niti koliki tocno omjer pritisaka u pumpi mora biti ali znam da meni dizne najujednacenije rade od jedne polovine do tri cetvrtine radnog pritiska,,,
u tvom slucaju bi to bilo od 10 do 15 bara,,,

Damir22

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
64
Ebga, bio na ini i ne ide preko 8,5 bara, a u međuvremenu mi je javljeno da idem na 16 bara, u svakom slučaju hvala, pozzz

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Evo nakon dosta godina dovukli kuci kinkeldera koji je stari jos nekada davno kupio na zadruznoj drazbi, ali zadnjih nekoliko godina nismo mogli do njega jer je stojao u dvoristu kod prijatelja koji nije u selu, a posto je kuca stara, nabijaca, od kisa i oronulosti se srusila bađa/zabad kuce i taman po atomizeru do pola tanka. Nije bilo neke potrebe za njim pa je to tako stojalo dosta vremena dok nisam pukao da ga dovucem doma i sredim jer mi treba za vinograd. Prvenstveno jer ima pozamasan tank od 1000L s kojim oprskam vise od pola odjednom, ne moram 5 puta letati sa malim atomizerom. Tesko pronalazim ista o njemu na internetu jer je kinkelder sada proizvodjac reznih ploca i kruznih pila. Kada se uhvatim posla, malo cu ga detaljnije poslikati.

19522

19523

josipk

Član
Tu od
27 Ožu 2017
Poruka
46
pozdrav,nedavno sam kupio kžk atomizer 200l;za tomeka,vidim dolje kraj pumpe neki zračni ventil pa neznam koliko tu treba biti pritiska i one ručice na regulatoru više ne rade(radile su kad sam ga kupio:)),i još pokoji savjet u vezi održavanja bi dobro došao je nemam baš iskustva s tim priključkom,inače kad sam ga isprobao u radu na manometru mi pokazuje 16bara i žute su dizne

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Za namještenih 16 bara radnog tlaka, zračnu posudu treba napumpati na 5 bara. One ručice se mogu mijenjati i nisu skupe.

josipk

Član
Tu od
27 Ožu 2017
Poruka
46
Moze pomoc!
Pocelo mi je kapati na ventilima,promijenio sam sve gumice,1 ventil (jer je bila puklao feder) i tlacne membrane.
Zracnu nisam dirao nel je mjenjana i napumpana na 3 bara.I sad hocu startat ali nema tlaka🤨

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Kod gornjih ventila opruga mora biti s vanjske strane, ne vidi se na slici...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Kako nema, vidi se na slici. Ili je netko odrezao mjerac sa cepa.
Kupi novi kosta par kn...

Najnoviji postovi

Na vrh