• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Atomizeri

Jourek

Aktivni član
Tu od
20 Lis 2014
Poruka
200
Pozdrav, kupili stari KŽK atomizer 200l za tomeka i trebao bih mijenjati cijev na koju se dizne šarafe, i same dizne. Gdje da tražim ili imate koju drugu ideju za cijev

Prilozi

• IMG-5e1cce5e4cbebac2dbec920a34b4fcaf-V.jpg
    IMG-5e1cce5e4cbebac2dbec920a34b4fcaf-V.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 10

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,726
Agromehanika Bjelovar za dijelove.
Ili ako ti je cijev puknila negdje između dizni isjeces je i stavis crijeva i šelne.
IMG-5e1cce5e4cbebac2dbec920a34b4fcaf-V~2.jpg

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,660
Imam problem sa atomizerom agromehanika.
Kupljen novi 2016 godine, radio je ok do prošle godine,
međutim, nemam dovoljno tlaka na diznama, dosiže do 10 bari.
Sa zatvoremim diznama dostiže 18-20.
Namješten tlak u radu je bio 14 bari sa 8 diznama na 1200 okretaja.
Pumpa nije nikad otvarana, filteri čisti, napumpana na 5 bari ( drži tlak), ima ulja, ne baca čep vani.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,660
Sa ugašenom mješalicom, tlak i dalje nije dovoljan.
Postoji li mogućnost da keramičke dizne su se potrošile? Neznam koliko one mogu trajati.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,694
Nemaš ga, to je dobro jer obično ljudi imaju i filter na novokomponovanim regulatorima pa uključe i mješalicu i onda nema tlaka, kada se on izbaci, onda tlak bude kako spada.

Isprobaj pumpu, ako sve šljaka, traži dalje problem u sistemu, ventili, komora? Znam da si rekao da je ok, ali kad skidaš pumpalicu sa ventila, uvijek zbriše jedan dio zraka.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,660
Kad pumpam ili provjerim komoru, pumpam 0,5 bari više. Probao sam i 1 bar više ili manje, nema rezultata.
Pumpa je BM65/30 koja treba dati preko 60 l/min.
Krenem od pumpe, vjerovatno koji ventil šteka.

Najnoviji postovi

Na vrh