Vjezbao sam malo i danas i kako vise radim ide to polako ka prihvaljivom nivou. Uspjeo sam fine preklopne varove sloziti fine lim do lima, a bogami polako mi idu na bolje i varovi 2mm lim na 0.8mm lim. Nadam se da dok ne upraksiram to da necu potrositi sav gas ahhaha
Sutra prekosutra bi trebao vec pocet lagano raditi. Uzeo sam tablu 2m2 0.8mm lima i cetvrt table 2mm lima kako si mi rekao to cu za grede ostalo 0.8mm. 1/4m2 ce valjda biti dovoljno za grede ako i ne bude bilo dokupicu
E sad...zastita...Malo sam tanak sa lovom da kupujem sve one fensi farbarije za zastitu. Pa reci mi ima li kakva jeftinija a ipak koliko toliko kvalitetna zastita poda.
Gore kad sam radio sebi blatobrane(sa elektrolucnim1.6mm) sam isao kombinacija....na var nitro temeljna pa git pa zavrsna.
Dole sam isto to kontao raditi izvariti pa temeljna pa gitom ako gdje ima kakva rupica pa onda neki bitulit ili nesta.
E sad...jedno vjerovatno glupo pitanje...koju temeljnu uzeti? Posto tu ne ide zavrsni lak(a moze i on) sta mislis o varijanti uljana temeljna boja.
Uljana boja je nesto jeftinija od nitro boje ovdje kod nas...a nekako kontam da uljanom kad se ofarba da ce bolju zastitu od korozije pruzati...mozda grijesim...al meni se nekako cini masnija.
Dakle cime to sve zastititi kad zavrsim a da je jeftina a koliko toliko kvalitetna zastita?
E da...cink prajmer...ima u spreju i u kantici...nekad mi je neko rekao da je radio sebi preko golog metala cink prajmer pa preko toga temeljna boja i da mu se dobro pokazalo sta mislite o tome?