• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
19
Meni bi trebala da može podnijeti 1500kg bez bojazni da se ona sama raspadne.
Jer 1m3 šodera ja oko tonu i po.
Čovjek koji prodaje temared pro dvoosovinske kaže da su testirane na 2 tone.

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,024
Tema je loše pocinčana, sva je na šarafe...
Trigano ima jači pod, zavarene je konstrukcije i vruće cinčana. Konstrukcija poda se može jednostavno pojačati.
Vesta je slično napravljena ali ju nisam gledal.

Osovine nemru podnesti veći teret, gume nisu za takve terete, pogotovo ne za kamenje, nije problem šasija. Kubik šodra i prikolica je oko 2 tone. To more jedino po asfaltu i ravnom (na odgovarajućoj prikolici, ali s kočnicama).

Zakaj mora biti drvena?

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
19
Ne mora biti drvena, jedan član na forumu HR mi je napisao da gledam drvene je imaju jaču konstrukciju.
On ima drvenu Vestu.
I poslao slike kako vozi u njoj tonu i po materijala.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
4,400
Jedno je poslati sliku. Ajd me pitaj koliko sam puta krunicu izmolio dok sam kubik betona vozio 😅?

Da prikolica, Tj. Gume nisu bile ganc nove mislim da bi sve 4 eksplodirale

tbradaric

Novi član
Tu od
8 Tra 2024
Poruka
19
Ma dobro, prevest ću to za sebe na kratke relacije od kamenoloma do kuće.
Neću imat firmu za prevoz šodera.
Lagano 2-3 brzina ( 40-60km/h), samo kočenje motora, bez upotrebe kočnice.

Vozio sam već oko 1m3 hrastovih drva na običnoj jednoosovinskoj prikolici i to po Rally stazi preko Novigrada na Dobri. Bilo je i to sigurno 700-1000kg. Osjetilo se dosta na autu.

Nisi ništa ojačavao podnicu na ovoj svojoj Neptun prikolici?
Ja bih odmah ojačao podnicu i stranice ako bih uzeo limenu, OSB pločama, barem 10mm bočne stranice.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,859
Obzirom da si iz okolice KA po svemu napisanom, ja bih ti preporučio da si za pijesak platiš prijevoz i uzmeš neku manju prikolicu za prijevoz ovih lakši stvari. Znači jednosovinka sa nekim malo većim sandukom i nemaš brige. Uštedit ćeš si novaca i brige.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,792
Da napomenem težina šljinka ima raspon nije fiksan. Zavisi od granulacije i udjelu vlage. 1m3 šljinka može da se kreće od 1700 do 2200kg. Neke konbinacije riječnog krupnog šljinka ili frakcije krupnog drobljenog kamena sa udjelom i nul frakcije ukoliko u sebi sadrže vodu mogu da dasegnu 2200kg.

Najnoviji postovi

Na vrh