Oprostite na predugom tekstu, molim unaprijed.
Meni ste Vi kao vozači zanimljivi samo kao - protivnici u prometu.
Ne želim Vas "imati" dok mi dolazite iz suprotnog smjera pola metra preko sredine ceste, ne želim umjesto Vas razmišljati: da li ti budeš izašao iz kružnog toka ili ne, nego ti meni to pokaži sa žmigavcem.
Jučer prije podne sam ispred poljoprivredne apoteke, ispred njegove kuće "dohvatio na red" jednog pametnjakovića punog love, koji telefonira na mobitel, vozi se, dolazi mi u susret 1 m preko sredine ceste, na mojoj strani, iz suprotnog smjera, ja imam škarpu i grabu duboku skoro metar, vučem prikolicu u gorice, a on nit vidi cestu, niti mene niti zna gdje mu se auto nalazi. Spazi me u posljednje 3 sekunde i unezvjereno skrene. je*eš takav vozački, vozača i prometnu kulturu. Da i ja sam sada prost, psujem budalu za volanom.
Uz to skoro svakoga dana pri povratku s posla izbjegavam sudare s budalama koji ne poštuju pravila skretanja, nego mi dolaze po dijagonali, opet preko 1 m po mojoj strani. Ja se mogu samo nedalekom susjedu popeti s autom na plot.
Nedavno je vozačica ispred mene stala na žuto na semaforu, ja iza nje na 80 cm razmaka, ali se meni zabio u guzicu vozač i suvozač policajac. Na zdravlje mladi vozači, moj je zadnji kraj sjeban...
Neki dan ispred banke čekam suprugu dolazi gospođa u Mercedesu i parkira se bočno zapikavanjem s prvim krajem, jednom, drugi put, treći put. Gledao sam ju i poludio, došao sam do nje i rekao neka si strga vozačku, pogledala me, dala gas i otišla.
PS
Testiran sam na desetke puta, uvijek sam dao 100 % točnih odgovora i bio primjer "profesionalcima", kao rezervni sastav prometne policije, tko ne vjeruje ne mora - nije ni bitno, bitno je da vozim jako, jako dugo - do danas bez ikakvih pizdarija.
Bio sam vrlo aktivni nazovimo to natjecatelj u auto sportu - opet bez pizdarija sa izuzetno lijepim nagradama i priznanjima (ne bi ovdje o detaljima). Nadam se da tako bude i ostalo. "Smiješne su mi" sadašnje metode auto škole.
Još jednom: oprostite na predugom tekstu.