• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Kupili smo bili jugo 45, pet godina starog. Prednji blatobrani su bili hrđavi sa gornje strane, i zadnji rubnjaci su bili hrđavi.
Mislim da je razlog hrđe bilo neredovito pranje.
Ali najviše me je smetalo blokiranje prednjih kočnica. Dali je postojalo rješenje za to? Vjerojatno je......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Imal sam (novog) Y55 koral, od 1988-97., skoro 10 let... >200t km.
Preživjel je friziranje motora, promjenu ovjesa, tone smjese iz Mađarske, videl je Njemačku i Švicarsku, zaradil Xsaru na kilometrima za firmu... i sačuval puno lijepih uspomena.
Nikad stal i nikad kočnice nisu blokirale...a koštal je "samo" 7000DM...

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ova naš star pet godina i sa 50 000 km je plačen 5000 DM i vožen tri godine i onda prodan ispod cijene za 2500 DM. Da se je mene pitalo ja bi ga dao sredit i još bi se mogao dosta vozit. Ali mene se nije pitalo.
Nisu to bili loši auti.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Nebih se složio. Fali mu jako puno. U nesreći si kao na traktoru. Kočnice nisu za današnji stil vožnje na našim cestama. Ljudi su svakakvi, a i sam griješim. Od komfora ima ugrađen radio, kad si ga kupiš i sam ugradiš. To je dovoljno, ali za nas mlade, koja će se vozit u Yugu na izlazak? Vječito masne ruke, što opet nije problem, ali... Druga su vremena došla. Lošija, ali druga.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Za tadasnje standarde je zadovoljavao.
Danas je zakonom definirano sto auto sve mora imati pa ne moze kostati kao jugo.
Tako si prisiljen platiti raznorazne sigurnosne sisteme, kamere, euro73636 normu itd... zato su auti skupi.
Za 20g ce danasnji najmoderniji auto biti kao stare tacke i pitati cemo se kak smo se u tome vozili...

Kaj se tice izlazaka imal je instant ligensiceve, a ne na struju ili kurblu i nije imal ogromnu centralnu konzolu pa si imal easy access na suvozacicu ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Meni je to nekad bio najbolji auto na svijetu.
Nisam si mogao drugo priustiti i bio sam sretan kaj ga imam.

Slobodno pljujte, ja znam koliko mi je znacio i pomogao.
Mehanicara vidio nije...kljuc 10-13-17-19 i krizni srafciger.
Podržavam u potpunosti.
Od alata je još dobro došel imbus 12 radi izmjene ulja u motoru.
I sam sam ga imal i izvozil do kraja. Ne velim da je bil vrhunski auto, ali za ono vreme..... strojčina koja me nikad nigde nije iznevjerila ili ostavila na cesti.
Za kraj njegovog vijeka sam ga počastil drugim 1.3 motorom kojem sam uznutra uredil, a izvana polakiral.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je .hvala ima kaj smo morali kupovati inbus ključ 12 radi ispuštanja ulja..nije mogel biti čep na ključ 17..a ne ..mora biti inbus..to je profi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Imali su francuzi firkant 🤭
Zaštičivali su se proizvođači na neki način več onda, a danas je puno bolje..... ključ s točkom, s utorom, prihvat na tri ili više točaka.... a ovi kaj su na ključ 17 su zašarafljeni u aluminijski karter i tak profi složeni da veliki dio kraja čepa nema navoja.
Tuga i jad, prije je bilo bolje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Neznam za njega, ali ja sam si nažical par komada, a najslađe mi bilo uturiti unutra 3/8.

Sad gledam malo, meni se kroz čitav život vuče taj 13.
I tu sam jednu 13.ticu upropastil

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,128
Podržavam u potpunosti.
Od alata je još dobro došel imbus 12 radi izmjene ulja u motoru.
I sam sam ga imal i izvozil do kraja. Ne velim da je bil vrhunski auto, ali za ono vreme..... strojčina koja me nikad nigde nije iznevjerila ili ostavila na cesti.
Za kraj njegovog vijeka sam ga počastil drugim 1.3 motorom kojem sam uznutra uredil, a izvana polakiral.

Muha imas jos kaj slika crvenog juga?

Najnoviji postovi

Na vrh