Savoris, ne znam što smatraš pod širim područjem, mi smo se vozili i do ukrajine, bili i u libiji i Maroku radi balansiranja, pa možemo onda i do zemalja u okruženju 😁
Šalu na stranu, ali mislim da postoje i tvrtke koje se time bave i kod vas, koliko uspješno ne znam...
Što se tiče pametnih telefona i aplikacija, zaista danas puno toga postoji an mobitelima, i puno toga možeš napraviti preko njih, ali ne znam na koji način možeš odrediti kut i referentni točku bez uređaja za to. Ili misliš neki tahometar uzet pa spojiti na mobitel?
Aplikacije za balansiranje ti čak i nisu potrebne, dovoljno je ako možeš dobiti putem mjerenja kut i veličinu u odnosu na referentni točku. Dobivene vrijednosti crtaš na papir (polarnu dijagram) i ako ti ide geometrija možeš sve napraviti kako spada. Dok god znaš kaj radiš.
Iskreno ja da sam slušao instrument jučer, ne bi puno toga napravio. Instrument traži jednoznačno rješenje, točku, a ovdje niti je masa u točki niti trebaš dobiti točno "nulu", već određeno područje, tako da rješenja kako doći u to područje ima bezbroj...