Za to služe opet proračuni u proizvodnji, kada dobijete nov rotor, tvornički balansirran on opet ima utege na krajevima. Potrebnu krutost, debljinu stijenke i slično to rade u proizvodnji, činjenica je da današnji strojevi imaju nešto tanje rotore od prijašnjih.
Mislim da sam bio tu na forumu stavio sliku od jednog rotora koji ima otiske šapa po cijelom rotoru, to dovoljno govori o kvaliteti izrade (mislim da se radi o tehnosu, i slao sam im upit i slike i odgovor od njih nisam nikada dobio). Uvijek treba nači neki kompromis, ako je rotor pretežak, on će biti sposoban podnjeti veća naprezanja, udarce i slično, međutim za pokretanje takvog rotora koji je teži, potrebno je više snage i više goriva, nikada se ne mogu zadovoljiti svi parametri. Povećavanje jedne stvari u dobrom smjeru, ima negativan efekt na drugu stranu, zato su tu inženjeri koji rade proračune i koji bi trebali dovesti stvari u neku optimalu. Nažalost, onda tu ulaze razno razni ljudi koji žele što veću zaradu, pa postavljaju uvjete i cijene do koje ovi mogu raditi, pa onda ovi nabave materijal lošije kvalitete i imamo to što imamo.