• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Balansiranje

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Možda je problem kvaliteta materijala? 🤔
Pa se previše deformira prilikom varenja, još ako je i tanja stijenka.
O kojem promjeru cijevi se konkretno radi na slici?
Iskreno ne sjećam se koji je promjer cijevi. Međutim problema s zavarivanjem nije bilo. I kažem nije jedini, vidio sam raznih roizvpđača, a ono što najviše čudi uteg u sredini jer se to praktički nikad ne radi. Tvorničko balansiranje je tu da zapravo ispravi sve one dozvoljene greške koje se naberu pri proizvodnji i to u pravilu ne bi trebali biti velike nakupine... A kad vidim originalan uteg iza baza, onda mi stvarno nije jasno tko to proizvodi.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa ljudi možda imaju mogućnost veoma precizne detekcije debalansa i ako uteg fali u sredini onda ga stave u sredinu.:rolleyes:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Hrvoje a kaj misliš da su sve cijevi, ušice i varovi istih dimenzija po obodu. Ove sa zapada ili koje su rađene za zapadne tvornice možda da a sve ostalo upitno. A i sama debljina stijenke a pogotovo kvalite materijal najviše ovise o kvaliteti malčera i svih ostalih strojeva.

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Hrvoje a kaj misliš da su sve cijevi, ušice i varovi istih dimenzija po obodu. Ove sa zapada ili koje su rađene za zapadne tvornice možda da a sve ostalo upitno. A i sama debljina stijenke a pogotovo kvalite materijal najviše ovise o kvaliteti malčera i svih ostalih strojeva.
Nisu, I ne kažem da jesu. Ali ono što je vidljivo, takvih rotora s većom količinom utega, govorimo o novim rotorima, je stvarno više i to prije nisam primječivao, zato i kažem da je kvaliteta izrade lošija nego prije. Kao i to da utege stavljaju iza bata, što se ne radi iz nekoliko razloga. Da li je to ne znanje ili ne briga, ne ulazim...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Kakve su kvalitete rotori napravljeni u firmi Rasco?

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Iskreno nisam ih puno balansirao, ali jedan od razloga je i taj što ih pretežno koriste komunalna poduzeća pa onda i reparaciju šalju u tvornicu, ovi što su malo udaljeniji, kod njih sam to radio i ok su se ponašali.

• Like
Reactions: ZJ

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Čet i/ili petak, 17/18 06. Planiramo put za Slavoniju, kako se javljaju ljudi, tako je i velika šansa da ćemo put produžiti na dva dana. Ukoliko je nekome potrebno balansiranje, javite se radi dogovora
Screenshot_20210612_183157.jpg

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Javi se ti ako budeš dalazio u sjeveroistočnu bosnu . Ili pogranični dio oko Gunje blizu sam granice.
Nisam zadovolja nikako ovim balansiranjem što su mi uradili u BL.
Planiramo za nekih 10-ak dana za Donje Andrijevce, ne znam koliko ti je to zgdono..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
100 kilometara je odatle do mene.
Naravno i granica.

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Utorak, 07.09. Pula! Balansiranje na terenu, bez demontaže! Ukoliko imate potrebe za našom uslugom, nalazite se ne ruti, javite se oko dogovora! Vidimo se!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Drugar mi je uzeo neku opremu za balansiranje pa biće još informacija.

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
@HrvojeS daj neke zanimljive dojmove sa balansiranja podijeli s nama.
Primjer dobre i loše izvedbe 😎🛠️🛠️

Ovaj malčer iz kučne radinosti mislim da spada u tu katergoriju :D

Posljednje uređivanje od moderatora:

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Ovih dana bi trebao za Slavoniju, Beli Manisitir, Đakovo...
Isto tako, planiram ići za Kozarsku Mitrovicu, imamo par malčera za blaansirati

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
onedjeljak 14.03. smo u Našicama, nakon čega idemo dalje prema dogovoru.
Zbog broja intervencija, najvjerojatnije ćemo negdje prespavati te nastavljamo pružati usluge na tom području tokom utorka.
Ukoliko imate potrebe za našim uslugama #balansiranja rotora, javite se oko dogovora!
Ponedjeljak i utorak, umirujemo strojeve po Slavoniji
😁

#balansiranjerotora #Balansiranjemalčera #balansiranje #vibracije ruta.jpg

Prilozi

• 275789098_2903418343230526_369279934600827631_n.jpg
    275789098_2903418343230526_369279934600827631_n.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 23

HrvojeS

Aktivni član
Tu od
7 Kol 2010
Poruka
205
Dado, zato sam i tražio sliku. Jer tanke rotore, u smislu širine u odnosu na promjer, mouće je i doma, npr disk koji prevagne se brusi na tom dijelu koji visi prema dolje... kvaliteta koja se može postići ovisi o trenju, jer što je otpor manji to možete postići točniji rezultat.

Kod ovakvih rotora što ste stavili, priča je malo drugačija. Vrlo vjerojatno se radi o dvoravninskom balansiranju, pa bez instrumenta ne možete. E sad koliko je to isplativo, to je drugi par rukava.

Ovakvih rotora je više na stroju? Da li se mogu vrtiti pojedinačno u smislu da se goni samo jedan? Ako se to može postići, može se i na terenu balansirati, ako ne onda ih je potrebno skinuti i na neki način monitirati na osovinu (izraditi prihvat po potrbi) koja se može pogoniti remennskim prijenosom, te balansirati kao i druge takve rotore.

Najnoviji postovi

Na vrh