za savorisa! kad ti napravis 435 bala min tezine 15 kg za 43 min ja ti kupim i balaricu i traktor budi realan koliko toliko onda ti u idealnim uvjetima denevno pravis min 5000 balica sto je nemoguce barem sam se ja navozao balarice i znam sta je to
spremaj pare :supz:
pusti ti teorije , ovo je mjereno od početka baliranja , znači presa rasklopljena i krećem u otkos
balirao sam radnom brzohodnom , to ti je otprilike ekvavilentna brzina drugoj sporohodnoj kod 539
otkosi su bili ogromni , čak je i pored pikapa ostajalo po malo jer je otkos bio širi
presa je u tip-top stanju i tjeram je stalno na punom gasu što je nekih 540 obrtaja , uglavnom izbacuje balu iz 6 udaraca
dnevno ''ladno'' uradim 2000 bala , zavisno od rasporeda i veličine njiva,količine trave i još mnogo faktora , znaš i sam kako je , nekad dodješ pa čekaš da čovjek sakupi ili čekaš da ti pokažu gdje je njiva
ovo u šta ne vjeruješ je bilo u veoma povoljnim uslovima , znači sve se poklopilo , i veličina otkosa , vrsta trave , dugi redovi , jednaki redovi (voziš bez zastajkivanja)
uglavnom imaj na umu da je presa u skoro fabričkom stanju i da ja nemam srca kada tjeram , valjda ti dovoljno govori podatak da mi je odvezala balu nakon 6000 svezanih :supz:
a evo ti i slika iz te njive , pogledaj koliko je pun pikap
onaj red koji se vidi nije realno stanje , on je krajnji red i bio je mnogo manji tako da su rijetke bale
ostali redovi su bili bala do bale