Najbitnije je da je balirka garažirana, elektronika i ležajevi ne podnose vlagu a remenje ne voli sunce. Što se tiče ležajeva, to je, tako reći, potrošni materijal.
Neznam samo što se brineš oko podešavanja tvrdoće malih bala, kad ionako namjeravaš raditi što veće.
Meni se sviđa kod tih balirki na remenje što su one relativno jednostavne konstrukcije i lake za održavanje. Malo me samo brine ta elektronika na njima. Jel to nešto puno složeno tu na tvojoj balirci? Čime sve upravlja ta elektronika? Bojim se da je to nešto osjetljivo i lako kvarljivo. Jel ima ta tvoja one kojekakve senzore i magnetne kontakte, ima li onaj tzv. kompjuter? Ta elektronika mi je inače bauk kod svih strojeva a pogotovo kod traktora i balirki. :mrgreen:. Ovdje jedan moj prijatelj je imao jako loše iskustvo sa centralnom elektronikom na Krone varijabilnoj balirci. Pa je otada moje ne povjerenje u elektroniku još veće.
Volio bih da čujem vaša iskustva sa tom elektronikom.
Evo i kolega
marko93 več odgovorija,ispod,,mada mogu potvrdit,,,,da sam prezadovoljan(da kucnem u drvo)sa svime na njoj,...
Nemoj se bojat,,,,,ova elektronika,,je bila otvorena kod običnog majstora koji popravlaj televizije itd,,,,i reka je sam da je prejednostavna,,i da nije problem,,,ako je šta da se sve napravit,,,,(prvog dana sam iša da izvučem iz nje đek,,,pa odmah da malo bvaci oko ako je koji kontakt,,otiša ili oslabilo šta,,,reka sve pet....
Kod moje imaš,,,preko nje podešavanje gustoču špaga,koliko očeš da namota krajeve,,,dali očeš manualno,,ilki autonmatski rad,,,,pali-gasi,,,,i jednostavo start,,,,,kod manualnog mi se sviđa,,jer sam potežeš špagu,,,i zadržiš koliko očeš,,,a na automatskom,,,,uštimaš,,,i nema brige..
nema senzora,,,obični prekidač,,,koji da inpuls,,kad je balirka puna,,,i jednostavo,kad je otvorena svijetlo se upali,,,i ako nije dovoljno zatvorena.......
potražit ču slike,,pa ču stavit..da vidiš..
ma reka,,,da se dalo još malo da radi tvrđu,,,,bilo bi još bolje,,,,m,mada su i ovako tvrde,,,ko kamen,kako se kaže.ali povečat ču malo još...balu..