• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BALIRKE ZA OKRUGLE BALE

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kod mene 560 ima dosta snage no stvar je u balirci ako ima noževe remene onda ide puno teže .

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Tjera Zetor 6245, 61ks kod mene Sipmu letva valjci bez brige. Sijeno ide super, zeleno mu je teško, ali balira. Pogotovo ako je ravan ide bez ikakve brige.

ljiljanakn54

Član
Tu od
23 Srp 2011
Poruka
96
Hitno molim za pomoc!
U posjedu smo Welgerove balirke 220 profi za rolo bale sa nozevima. Desava se da balu regularno zamota zatim sledecu urola 1/3 a ostatak od 2/3 i mreza ostaje na valjkovima. Ima dosta elektronike. Moze li mi neko dati savjet ili telefon nekog majstora koji bi nam mogao pomoci , ili da mu se plati put avionom i opravka, da otkloni kvar.
Jako nam je hitno jer je sezona vec pocela.:fiery:
Pozdrav Ljiljana.

mladenmaso

Član
Tu od
29 Sij 2010
Poruka
274
mozeli se prebaciti na rucno okidanje mreze tako bi mogli da zavrsite balu kad vi hocete
a nreza moze daostaje na valjcima ako je puno mokro sijeno i umokri valjke i ako se na valjke nakupi zemlje

ljiljanakn54

Član
Tu od
23 Srp 2011
Poruka
96
Moze automatski da dobija komandu a moze opet preko displeja da se rucno okida.
Medjutim desava se i da tek pocne da mota i automatika da znak da je bala gotova a ona je poluprazna.
Interesuje ako znate koliko treba da se prosusi trava odnosno da provene jer se to nije desilo kad je uvece kosena a ujutru kupljena, odnosno bojim se da nije bila premokra pa ste tu vjerovatno u pravu da je doslo do lijepljenja na valjkovima. Razumjecete da nam je to pocetak , prvi put radimo sa njom pa dosta toga ne znamo a uputstvo je na prevodjenju. Imamo Velger balirku obicnu vec 15 godina radi odlicno a sa ovim se prvi put srijecemo i to na pocetku sezone.
Hvala Vam na odgovoru moze da pomogne. Vidjecemo uskoro. Probacemo da baliramo ponovo malo vise prosusenu masu.

branimir114

Novi član
Tu od
9 Lip 2017
Poruka
1
Poz imam balirku welger rp 200 i nisam izvadio upravljačku kutiju iz traktora kreno sam i iščupao žice iz kutije ako ko ima da mi pošalje sliku kuda žice idu?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ekipa nekoliko pitanja u vezi rolo balirke i baliranja pa ajmo redom radi se o kopiji welger RP12 pa ajmo redom pranje balirke da ili ne ili samo ispuhivanje zrakom i drugo baliranje slame jel ima ko kakvu caku za baliranje ili je to samo velika muka??

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Ja nikad ne perem. Ima dosta elektronike pa ne bi bas htio kvasit. Samo ispirim kompresorom. A za slamu uvijek sacekam da jednom pokisne i onda baliram. I ako mogu idem predvece kad ima malo rose

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Na mojoj jedina elektronika svijetla i ja sam ispuho kompresorom al nisam zadovoljan sad me ne smeta tolko al kad zavrsi sezona da znam sta onda je bolje napravit da bude cista skroz!!
Slamu sam baliro po najvecem suncu i nikak napunit balu skroz da sama pusti spagu nego moram sam aktivirat i iza curi sitno nenormalno!!

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Pa ne znam. Probaj onda kasnije oprati. A sa slamom mi se desavalo da kada je zavezala balu otvorim komoru a bala nece ispasti. Pa sam morao stalno u rikverc pa zakocit da ispadne. Zato ne idem vise preko dana i obavezno sacekam da jednom pokisne. Ovi sa valjcima teze baliraju slamu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Budemo jos culi misljenja i iskustva ostalih forumasa pa cemo vidit dal prati ili ne a slama budemo se mucili ili cekali rosu :eek:::eek::

toth

Član
Tu od
28 Velj 2015
Poruka
146
Nemoj se mucit, cekaj rosu ;)

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Slama po noći sa balirkama na valjke..

Slobodno je operi i ostavi je da se osuši lijepo i nikakvih problema. Bar je kod mene tako svake godine perem balirku.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Bučo ja baliram slamu po največoj vručini i ide bez problema pritisak smanjim na najmanji neznam kak tebe zeza .

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Šta te konkretno interesuje?
Ova radi bale 120 X 90 - 150 max. veže sa dvije špage, nema noževa a potrebna snaga traktora oko 70-ak KS.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Zanima me mišljenje jel se isplati kupiti. Dostupnost dijelova jer prvi put vidim takvu. Kakva je u slami jer koliko sam čitao najviše problema opčenito rolo preše imaju sa slamom. Remeni mi nekak čudno stoje. Nisu ko kod ostalih. Sve me zanima pa da znam što gledati ako budem išao.
Utekla mi fiatica, tražio za nju 12000 kn.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
U slami problema imaju samo ove ". na remenje", letva i valjak se dobro snalaze u slami. Ne znam sta ti je čudno kod ovog remenja, u većine je ovako opušteno dok ne počne punjenje komore. A što se tiče dijelova, tu ti je najbolje da tražiš neku poznatiju marku, da budem iskren, ja ovu prvi put vidim. A na internetu je jako malo podataka o ovom modelu, a strani forumi uglavnom spominju novije modele.
Uglavnom, ako puno radis slamu, onda trazi nešto sa sistemom letva-lanac ili eventualno valjak. Ako ces raditi malo slame za svoje potrebe - 10 bala, to ti može odraditi i neka sa remenjem, polako ujutro ili navece "za rose".

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Najvažnije mi je da je varijabilna da mogu smanjiti promjer Bale jer nemoguće doći velike Bale na štalu zbog malog ulaza, nije planirano za rolo Bale, a to su valjda sve na remenje. I ja prvi put vidim tu marku ali sam skužio da je američka pa sam zato i pitao Reko možda netko zna više. Treba mi za sijeno. Za iste novce se nudi fiat 5650.

Najnoviji postovi

Na vrh