MilanZetor
Iskusan lik
- Tu od
- 7 Lis 2011
- Poruka
- 6,303
To je baš strašno šta misliš da nije imao tu automatsku kuku.... Pa jel bila velika vrućina? I šta od balirke nije ostalo ništa?
Odmah da te razuvjerim, kolegi je prošlo ljeto izgorila GANC NOVA CLAAS balirka varijabilna, bila je stara točno godinu dana i izgorila u cijelosti, jednostavno je samo stajao i gledao, nije bilo pomoći.
Balirao je slamu po danu i veli samo se je počelo dimiti z nje, otvorio ju je da izbaci zapaljanu slamu, ali bilo je več prekasno cjelu ju je progutao plamen, uspio je samo povuči ručicu da sajla podigne klin na poteznici i da spasi traktor u zadnji čas.
Kako smo več rekli, nema te balirke koaj se neče zapalti ako joj se npr. razleti koji ležaj i užari se i takve slične stvari.
Da mi je vidjeti na šta to liči :lol: :lol:
Neznam kakva vam je to kombinacija remenje - valjci i lanci - valjci !? :scratch Uglavnom svaka balirka na dnu komore ima valjke bez obzira dali je na remenje, lance ili valjke... Svaka balirka koja je na lance ima i letve to se podrazumijeva i nema potrebe posebno naglašavati.
Svaka balirka se može zapaliti ako je ne održavana i neispravna, isto kao i traktor. Ako ti je na traktoru neispravna el. instalacija on ima veće šanse da se zapali nego balirka.
Ako je balirka iole ispravna nemaš razloga da se plašiš da će se zapaliti.
Postavljaš pitanje kao kad bi kupovao auto i bojiš se da ćeš ga razbiti i još se bojiš da se ne polomiš...
A bilo je preko 35°C, nije ostalo ništa, hrpa izgorenog željeza. No prisiljen je bio odmah uzeti istu takvu novu jer čvjek radi usluge i imao je dogovoreno 500 ha baliranja slame.
Mislim da je ova nova bila kasko osigurna i tu je izvukao neke novce.
da li je neko imao priliku gledati wolagri poni kombiniranu, pošto mi se čine bale manjim od ostalih i lakša je za raditi, ne znam kakave su cijene rabljenih, a i mini rolo kombinovana bi došla u obzir ali je jako teško naći u prodaji, ima li ko kakav link za prodaju, ali ne sad po americi ili australiji
si mislio na ovakvu i omatač . http://www.njuskalo.hr/sjetva-zetva-berba/wolagri-500-oglas-6367553 prije jedno 10 godina sam gledao takvu i omatač ali mi je to bilo premalo za krava koliko imam.možda je to ta.:gitarist:
ova se čini očuvana a i cijene nije fiksna.Bili je mogao JD 60 ks u suhom raditihttp://www.subito.it/vi/49007785.htm
Ne kužim, za šta tebi treba balirka?
radio bi samo suve role sijena i slame.Kakve su one u mokroj sjenaži ima li ko iskustva ?
radio bi samo suve role sijena i slame.Kakve su one u mokroj sjenaži ima li ko iskustva ?