• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BELARUS opća rasprava

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Čuo sam da je spomenuo Detz ali nisam znao o čemu je točno rijeć,ai spomiljalo se Bosch ali nez šta imaju ti traktori od boscha,koje dijelove

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Čuo sam da je spomenuo Detz ali nisam znao o čemu je točno rijeć,ai spomiljalo se Bosch ali nez šta imaju ti traktori od boscha,koje dijelove

Pošto je deutz motor onda valjda imaju BOSCH pumpe za gorivo..

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Pozz.svima evo nadjoh ovaj traktor u oglasima pa da vasd upitam jeli to icemu.
Ima li uopste djelova za te traktore i kako su se pokazali?

http://www.pik.ba/artikal/5221868/traktor-belarus-duplak/

djelova ima sigurno..mislim da je najpovoljnije u mađarskoj ali ako ti je daleko ti se ne isplati iči po jednu dvije stvari.... kaj se to meni čini ili ovaj ima samo spužvu stavljenu na rezervoar i to mu služi kao sic?? :mrgreen:

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
što mislite o ovom modelu?
95 ks, intercooler, mjenač 14/4.
picture.php

belarus 105

Član
Tu od
26 Ruj 2011
Poruka
482
meni je također super .
ovak na oko ima povećan međuosovinski razmak.
šteta što je mjeneč 14/4, po meni bi bolji bio 18/4 ili 16/8 od 1025 modela.
isto tako čini mi se da ima zadnji most od 1221 što smatram za veliki plus.

picture.php

Posljednje uređivanje od moderatora:

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
Ima moj susjed takav tj.stariji model. Oznaka 922.
Uglavnom strašno loš traktor.Non stop ga šarafa. turbinu je skidao xy puta , pumpu također,lamela mu često odlazi,a djelove je dosta teško naći za taj model jer ih nema puno.
Traktor navodno ima bosch-ovu hidrauliku,razna "poboljšanja"ali to je sve promašaj.On ga je u ono vrijeme platio nekih 5 tisuća € više od 105-ice i sad se strašno kaje zbog toga jer da je kupio 105-icu imao bi strojčinu od traktora.
Uglavnom treba se držati provjerenih (starih)modela i onda si donekle siguran ,a ovi novi modeli trebaju prvo preboljeti "dječje bolesti" da bi jednog dana postali "pravi"traktori.

T

tonc

Guest
dobar dan nov sam na ovom forumu zanima dali zna li tko gdje bi mogao kupiti grammerovo sjedalo za traktor belarus 952

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Jedini problem je što to sjedište košta oko 250e :icon_sad:

dambac72

Novi član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
25
moze mala pomoc,trebam ispusnu granu auspuha za rus t40,cuo sam da ima trgovina u Vinkovcima a nemogu naci di se nalazi,volio bi uzet novo.

tculetic

Član
Tu od
28 Sij 2013
Poruka
32
Da šalju iz gibnja djelove poštom samo što platiš dosta na 170 kuna platiš još 75 kuna poštarine. Kad uključim prednju vuču škripe mi lamelice(limići) već sam ji bio stezo i sad opet škripe(proklizavaju) opet ću ji probat stegnit pa ću vidit oće bit šta bolje. čuo sam da se može nekakav zubčanik ubact umjesto ti lamelica. šta mislite o tome da li je to pametno i kake bi mogle bit posljedice ako se stavi (rizik)?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Pa 52ke niti nemaju te lamelice , ako imaš dosta tegova naprijed bolje je da imaš lamelice , pokušaj da što više koristiš onaj režim automatskog uključivanja , on dosta sačuva dijelove od habanje nego kada je uključena vuča na prisilno

tculetic

Član
Tu od
28 Sij 2013
Poruka
32
Taj zubčanik je napravit kao na 52 a paše na 920 2002 godište jer je kolega stavio na svoj.Kod mene na 820 je onaj stari (grbavi)most i imam male utege.Neznam o tome razmišljam samo kad bi stavio zubčanik da se neće desit da nešta drugo pukne od opterećenja.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
Pa to ti je da biraš manje zlo , ili da češće kupuješ lamelice koje i nisu baš jeftine ili da ih izbaciš i malo opreznije koristiš prednju vuču
To je stvar tvog izbora

Najnoviji postovi

Na vrh