Ovak, motor je totalno u dijelovima, blok, radilica glava, zupčanici. Sve sam skupio na hrpu šta mi treba da sastavim motor i stavio na vagu.
Znači u blok sam stavio pikse kipa(cilindre), stavio klipnjače karike, klipove, radilicu leteće i stojeće ležaje, dihtung glave glavu , bregasta je bia u bloku, stavio sam i podizače ventila i klackalice.
Sada sam u fazi stavljanja zupčanika na razvod : tu sam stavio bosch pumpu, pumpu volana, zupčanik na radilici e sad bi trebo stavit onaj srednji zupčanik šta povezuje pumpu-bregastu-radilicu.
Radilica je otraga blokirana, na pumpi je nafta na prvoj dizi, sad kad stavit ventile to neznam jer je glava sa komorama a ne direktno ubrizgavanje.
Možda je jednostavno do dan al ja se nemrem sjetit kak stavit ventile, koji mora bit zatvoren a koji otvoren.
Eto ak si me razumio šta me handrči, več dva dana mozgam i gledam po internetu kak šta, a u okolici nema 52-ke da vidim, a u jurval-servisu stavljaju na oznake zupčanike, al bez oznaka neznaju (bem ti majstore) a ni oni više ne servisiraju belaruse davidi kak šta stoji na oznakama pa da i ja tak stavim.