• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BELARUS opća rasprava

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Može se blok poravnati bez skidanja isto kak na velikim motorima od par tisuča KS .

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
dobro polu generalna.bojim se ako stavim nove sklopove motora i ostalo šta bude potrebno da mi ne prolupa radilica,zato pitam jel ima smisla sve uradit a da ne diram radilicu.mislio sam samo karike promjenit da ga osvježim ali mislim da nebude dovoljno jer teško pali i dosta puše na čep od ulja.mada mi nije jasno kad upali dimi ko parna lokomotiva a kad se ugrije nema ni daška dima mrvicu crno kad mu dam gas a to je normalno.di je korektor na pvp 2200 obrt: da ga probam malo pojačat jer mi se čini da dosta ljeno prima gas i nema mi onako reski zvuk.ovi svi šta sam gledao primaju gas ko mutavi.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako je radilica dobra sa novim letečima i obrađenim klipnjacama novim sklopovima i uređenom glavom pvp i dizama taj motor puca od snage nisam ljubitelj rusa ali motori su im dobri .

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
jasno je to meni,moj mi se čini malo ljen i teško pali zato me zanima ima li smisla uređivati motor bez da se dira radilica jer nisam trenutno u mogućnosti ni vremenski niti financijski da to komplet rasturam a i radim godišnje max 100 rh pa neznam šta da napravim da ga malo pokrpam ili uredim generalno.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Savo zna puno više odmene no ako drži pritisak ulja i klipnjače su dobre uz promjenu sklopova poravnavanje siceva i šlajfanje ventila bilo bi puno bolje a pogotovo kad malo radiš šteta puno potrošiti .

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Čim mi neko postavi pitanje dali može nešto da ''čačne'' na pumpi i da motor koji je rasliman dobije tretman podmlađivanja odma se sav naježim k'o pokislo mače.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jesi li probao prvo sa sredivanjem dizni i pumpe pokušaja gemeralke?

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
savo da meni treba traktor svaki dan nebi ni razmišljao nego bi napravio ful generalnu a pošto mi treba max 100rh godišnje onda gledam da ga malo pomladim i da me služi još ko zna koliko.a ne da zbacam novce u njega i gledam ga poslje kako pada kiša po njemu.tako mi je bilo i sa t 40 jedva je sam sebe vukao u 6 kad sam mu dodao goriva na pvp totalno drugi traktor.jedva je plug vukao u rikvercu a kasnije ga u 2 nije ni osjetio.ipak hvala ti na utrošenom vremenu.probat ću prvo dizne sredit pa ću vidit dalje.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Ja sam uvijek za to da se digne glava i sredi , ujedno provjeriš dizne i ostala čudesa , klipove karike isto zaviriš malo .
Pritisak ulja će ti reći u kakvom je stanju radilica .

Recimo karike i ušlajfavanje ventila dosta pomognu tim umornim motorima.
Mada , dijelovi su relativno jeftini , tako da ......

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
tako će i biti na kraju.pritisak ulja je 2 bar kad se ugrije.jel to ok.hvala na savjetu

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
ok hvala ti.jel mi možeš reći šta mu je ono na zadnjem desnom gornjem uglu kućišta getribe sa toga ide neka poluga i vodi ispod kabine a ručica mi je odpojena sa toga.nešto se tu uključuje a neznam što.

manc

Član
Tu od
24 Svi 2015
Poruka
162
šta nije ispod sjedala uključivanje kardana,ovo ide poluga iznad ukapčalice prednje vuče skroz na zadnji dio kućišta diferencijala ustvari na samom gornjem ćošku.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A ta ručka koja pozadi uključuje ima tri režima Uključeno-isključeno-zakočen kardan

Najnoviji postovi

Na vrh