Z
zrine892
Guest
Re: BELARUS MTZ
ako curi ima ulja....
ako curi ima ulja....
zjockoo kaže:Evo slika mojih problema sa hidraulikom na Mtz-u 820. E, sad, pošto moram svake godine dotočiti ulje za par stotina kuna, zanima me da li bi se ovi razvodnici, dakle, samo ovaj donji trostruki blok na koji su spojene ručice mogao zamijeniti sa boljim i to onakvim koji ima rotirajući kraj, dakle da klin na kojeg je spojena poluga do ručice ne ide gore-dolje nego da se tu na rubu rotira, tako da nema curenja ulja i da nema "plivajućeg položaja" nego da reagira na fino podešavanje, znači, ako malo potegnem ručicu, cilindar se malo pomakne i ide sporije, a ne da reagira jako kao što je to standardno na rusu.
Da li netko ima sliku tog razvodnika kad je skinut i u čemu je ustvari njegov problem? Kolika bi otprilike bila cijena nečeg na gore opisanom principu, da li zna netko od vas koji ih servisirate?.
ROKI kaže:Curenje ulja na rusu ima i svoje prednosti. Neć traktor zarđat, nemoraš ga podmazivat na nekim mjestima jer ga ulje stalno vlaži... :lol:
zjockoo kaže:@ savoris; daj ako možeš poslika taj rastavljeni razvodnik, čisto da dobijem predodžbu kakav je iznutra i što sve treba rastaviti da bi se stvar popravila. Hvala. Otkud mogu mijenjat gumice? da li se može iz kabine, ako se skine onaj poklopac ispod volana?
Što se tiče onog gore, ja samo želim finu regulaciju, a ne da reagira brzo i da svaki put kad guram ručicu prema naprijed moram ju jače gurnuti, kao preko nekog zuba, a kad ulovi onda spusti alat brzo i neprecizno. Kako izgleda takva čahurica, jel možeš i to poslikati i što treba da se napravi. Znam neke mahere koji to sigurno mogu.