ljudi pozdrav,
kroz neko vrijeme trebat cu veci traktor, bar tako planiram.
533 ne moze vise sam jer je potreba bit nekad na 2 mjesta istovremeno ili na jedno sa 2 stroja...a i trebam jedan jaci stroj
60ks traktor bi pokrio moje potrebe po snazi za sad ali mozda bi isao i na 80ks, od kojeg mi vjerovatno nikad nece trebat jaci...
MTZ mi je jedna od opcija, al evo sta me zanima...ne mogu to bas desifrirat citajuci temu
82 duplak...
okretnost, recimo uspredba sa 577 ili zetor 7245?
brzina u transportu...nalazim vrijednosti od 35 do 50km/h?
mogucnost nadogradnje npr prednjeg utovaraca ili jos hidraulicnih izlaza za prikljucke...pritom mislim i na pratece probleme, tipa
grbavi most i utovarac/prednji vilicar, do koje mjere bi podnosio preslagat bale, podizat blokove, istovarat gnjoj, utovarat zemlju...
Razmisljam o kupovini stroja u vrijednosti 5000-6000 e
ili 1500e do 2500e,
s ovim privim ne bi smio ni volio pogrijesit, jer novca imam taman toliko i moram dobro odlucit, stroj mi mora bit maksimalno funkcionalan za dulje razdoblje...pogotovo zato sto mi se cini da unatoc cijeni i ne prodaju se bas lako...narocito u dalmaciji ne znam kako bi se prodao
Kazem, nije iskljuceno ni da bi kupio neku stariju 82, nekad mi se to cini i realnije i pametiji izbor...
Sta se tice kupovine, kako ispitat neke bitne stvari koje se "ne vidu na prvu" i koje su to stvari...pretpostavljam da su vise manje iste od 1977 do 1997, jer citam da je mehanika ostala jako slicna...
Fala ljudi