• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BELARUS opća rasprava

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,095
Re: BELARUS MTZ

ih pa sta i da cuje

nisam njega prozivao
niti ikoga ja sam samo rekao da ce biti strganih feerga

kako se ja ne ljutim kad mi kazu kako samo IDIOT moze raskinuti rusa :mrgreen:
 
Z

zrine892

Guest
Re: BELARUS MTZ

savoris kaže:
ih pa sta i da cuje

nisam njega prozivao
niti ikoga ja sam samo rekao da ce biti strganih feerga

kako se ja ne ljutim kad mi kazu kako samo IDIOT moze raskinuti rusa :mrgreen:
hehe...ma rus je zakon.... :mrgreen: :mrgreen:
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Nemam se sta ni ja ljutiti, nit ce itko naj.... zbog icega...

Sto se tice pucanja MF-a bez sasije pri bocnim silama, prvi glas... Cini se da onda moras neku sasiju varit na njega, ili ode u komade ;)
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,095
Re: BELARUS MTZ

ma svaki je ranjiv na bocne sile
 
Z

zrine892

Guest
Re: BELARUS MTZ

bio neki slucaj u miholjcu da se neka budala zaletio sa motorom u bocnu stranu traktora...ma velika brzina bila...i naravno pukao je po pola motor...mislim da je bio 577 IMT bez prednje vuče...zamislite vozac na motoru ostao živ....on je otklizao u kanal...a to sto ja pricam je druga stvar...nema veze s time...
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Procitao nedavno na jednom britanskom forumu da traktori pucaju pri "sukanju" prednjeg kraja, kad se koristi prednji paker valjak, kao sto Ratarko ima. mozda je na to mislio kad je napisao da neki pricaju da MF puca ;)

tamo takodjer pise da su se masovno poceli rjesavati takvih valjaka i da su prestali s proizvidnjom istih, bas zbog problema pri pucanju traktora. Jos kad se radilo o tezoj zemlji, pa kad se hidraulikom prisilno takav valjak pritisce u zemlju, bilo je svega...

Sto savoris napisao, svaki traktor je na sukanje osjetljiv, jer to nije sila koja izvlaci sarafe, vec ih bocno lomi...
 
R

ROKI

Guest
Re: BELARUS MTZ

Sad ću nešto napisat što najvjerojatnije nećete vjerovati (možda nebi ni trebao napisat, al ajd). Ujakovog IMT-533 je sa boka udario FAP njuškaš i to dobro ga je opizdio i mali ferac nigdje nije pukao, ali NIGDJE! I evo dan danas radi i sa utovarivačem i nigdi nepuca. ;)

A nedavno je osobni auto udario Steyr 160 ks u prednji desni točak dok je traktor skretao desno i puko Steyr na zvonu ko čačkalica. :shock: Taman sam naišao kad se to dogodilo.
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Roki, ako je IMT isao direktno ravno i udario, samo se sofer dobro nabio na volan... traktor se samo "nabio" u sebe...

Jednom prilikom sam prao 539 i u kocnice se nakupilo vode i ja na toa zaboravio. uterujem ga u dvoriste tako da bi se schumacher postidio i u garazu, stisnem kocnice i maznem u zid... Dan danas je hauba smotana i iskocila je iz centra... Bojao sam se da necu odbiti prednji trap, posto je na 539 on "najstariji" sto bi se reklo. Kotaci udaraju u zid prije nego hauba... Je li tvoj ujak tad imao utovarivac na traktoru, ili ramu utovarivaca?


Steyr je lupit poprecno, i najvjerovatnije je zato pukao...
 
R

ROKI

Guest
Re: BELARUS MTZ

FAP ga je lupio SA STRANE, znači u bok. Nije imao ramu na sebi. STEYR je udaren dijagonalno u prednji desni točak sa desne strane odozada mu je došao auto.
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Aha, ja sam razumio da se IMT zaletio u FAP-a...

Onda samo imate srece sto nije puko na 58 mijesta...
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Je, ok, zglobni...

Na njih nisam niti mislio kad sam ono iznad pisao... A vjerovatno ni savoris...
 

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,095
Re: BELARUS MTZ

hahaha zglobar moli boga da ti ruke ne budu na volanu kada se to desi

a rusu ne smeta niti jedna sila jer je on sila
 

zjockoo

Dobro znana faca
Tu od
15 Ožu 2007
Poruka
1,433
Re: BELARUS MTZ

Evo slika mojih problema sa hidraulikom na Mtz-u 820. E, sad, pošto moram svake godine dotočiti ulje za par stotina kuna, zanima me da li bi se ovi razvodnici, dakle, samo ovaj donji trostruki blok na koji su spojene ručice mogao zamijeniti sa boljim i to onakvim koji ima rotirajući kraj, dakle da klin na kojeg je spojena poluga do ručice ne ide gore-dolje nego da se tu na rubu rotira, tako da nema curenja ulja i da nema "plivajućeg položaja" nego da reagira na fino podešavanje, znači, ako malo potegnem ručicu, cilindar se malo pomakne i ide sporije, a ne da reagira jako kao što je to standardno na rusu.
Da li netko ima sliku tog razvodnika kad je skinut i u čemu je ustvari njegov problem? Kolika bi otprilike bila cijena nečeg na gore opisanom principu, da li zna netko od vas koji ih servisirate?

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo slike na što sam mislio u tekstu gore:
Dakle, da razvodnik ne radi kao što sad radi (zelena slika) nego da rotira izvan bloka (crvena slika)

Obrisan neispravan link.

Ako se to može efikasno popraviti, još bolje, a ako ne, svaka ideja je dobro došla.
 
R

ROKI

Guest
Re: BELARUS MTZ

Već sam napisao u jednom postu da sam kupio novi razvodnik (dakle komplet taj koji je na slici i koštao me oko 1400 kn) zimus i da je ubrzo isto tako procurio. Možeš ti kupiti set brtvi i gumica za prepakiranje kompletnog razvodnika, ali će ti opet ubrzo procuriti jer te gumice i plastike su jako loše kvalitete i zato propuštaju ulje. Samo pazi, obično kad jednom rastaviš razvodnik onda pogotovo curi nakon sastavljanja (nije pravilo).

Mislim da to nije puno novaca za kompletan novi razvodnik. A to što mi sad pomalo curi, s tim se nezamaram. Svako malo naspem malo ulja i piči. kad neradiš sa hidraulikom (npr. u transportu) isključivaj pumpu jer će ti tako manje curit ulje.

Što se tiče kombiniranja sa rotiranjem i promjenom komandi tu mislim da nemoš kombinirati ništa (kolko ja znam). A naglo reagiranje hidraulike je takodjer standardno na rusu. Jedino da probaš na onom ventilu na gornjem desnom uglu razvodnika nešto dobiti (mislim da imaš i jedan dolje, al nisam siguran).

Curenje ulja na rusu ima i svoje prednosti. Neć traktor zarđat, nemoraš ga podmazivat na nekim mjestima jer ga ulje stalno vlaži... :lol:
 
V

VTZ

Guest
Re: BELARUS MTZ

zjockoo, najbolje bi bilo ustanoviti točno mjesto gdje ti propušta ulje. Kao što su ranije već napisali, to može biti na razvodniku, ili na mjestu nekog spoja, a moguće je da pušta i negdje na cijevi.

Meni je na VTZ-u nakon 8 godina rada počelo pomalo propuštati ulje na gumici koja brtvi izlaz poluge s kuglom, na koju je montirana ručica komande. Ulja je vrlo malo izlazilo, više je mastilo, ali pošto se radi o kabini blizu poda, prašina se ljepila na to. U Varaždinu ima Gumiimpex, firma koja radi sve živo od gume, i tamo sam nabavio gumenu brtvu koja najviše sliči originalnoj. To sam zamjenio za pola sata, i sad više ni kap ulja ne izlazi van.
 
B

Bobo

Guest
Re: BELARUS MTZ

Kod kolega je na rusu curilo na razvodniku, sve dok nije skunuo i obradio spojna mijesta. Kod njega nije nista bilo obradjeno na fino, pa spoj nije bio dobar. Tamo su na spoju bile neke gumice da ublaze losu obradu, ali to nije nista...

Skunuo sve kompletno i odnio tokaru da to obradi, sad nema ni kapi. Ovo sto kod vas curi, nemam pojma kako rijesiti, samo pisem sto je kod njega bio problem...

Sipajte jeftinije u gusce ulje i nece biti problema ;)
 
R

ROKI

Guest
Re: BELARUS MTZ

Ma njemu curi na mjestu gdje klipići ulaze u razvodnik. Možda griješim? :scratch
 
V

VTZ

Guest
Re: BELARUS MTZ

Da, najvjerojatnije se radi o tom mjestu! Ali on sad ima jedan razvodnik u rezervi, pa je možda najpametnije da njega rastavi, i potraži u adekvatnoj trgovini gumice koje je potrebno zamijeniti.

U mom slučaju ispalo je da se radilo u banalnom "kvaru", jer bilo je dovoljno odšarafiti ploču koja s prednje strane drži taj klipić, i zamjeniti prednju gumicu na klipiću. Sve ostalo je i dalje kak je i bilo, nisam niti klipić morao vaditi van.
 

Najnoviji postovi

Na vrh