• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Berači kukuruza - vučeni

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,848
Možda bi ipak bilo nešto manje tog smeća.
Ko je u mogućnosti brati ranije dok je stabljika još relativno zelena, tada se isto da dosta čisto pobrati.
I sam kemijam sa branjem i pokušavam brati rano ujutro po rosi ili odmah iza kiše dok je stabljika dosta vlažna.

Ovo je brani po rosi i smeća je bilo stvarno minimalno

Prilozi

• 20240930_104629.jpg
    20240930_104629.jpg
    31 KB · Pregleda: 26

saso arsoski

Novi član
Tu od
4 Lis 2024
Poruka
2
Imam ugradeno ventilator duva jako i produva sumu, ali u vrucini kad u komusac idu i vrhovi stabla nagomilaju se i nabiju na izlaz ventijacije

fico998

Novi član
Tu od
5 Ožu 2024
Poruka
6
Pozdrav,
Razmišljam o kupnji berača pa bi trebao savjet kojeg uzeti,živim u Zagorju na brdovitom području te s kojim traktor bi mogao vući imam na izbor Štore 404 ili Belarus 82? Te ako netko zna za neki da se prodaje u dobrom stanju. Hvala prijedlogu/savjetu

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,295
Sip Tornado 35 ili Sip Tornado 40.
Sip T 40 je po meni bolji samo zbog hidrauličnog hedera, ali mu je dosta šasija slaba, pa hoce pucati.
A Sip T 35 nema problema sa šasijom, ali ima sa hederom koji je fiksni i nizak pa hoce dosta prosipati klipove.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,355
Ako bi za štore onda sip eko 3500.. U brdima T35 ili T40 je previše za taj traktor. S manjim traktorom ti je prednost što je okretniji na malim parcelama. S velikim traktorom duplakom nikad nisam volio brati s jednorednim osim kad sam baš morao...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,577
Imam čovjeka koji kod nas u Zagorju radi usluge i kaže da rađe bere sa štore i eko 3500 nego sa same i t40, veli da razlika nije prevelika u učinku a sa štoreom potroši na dan branja pola manje nafte. To je iz prve ruke jer mi bilo čudno zašto radi sa starim traktorom kad ima novi i jači.

fico998

Novi član
Tu od
5 Ožu 2024
Poruka
6
Radije bi sa štorem u kompoziciju to radio pa bi gledao da je lakši i okretniji u radu nego da moram raditi to sa rusom. Nekoliko parcela su mi manje ili uske pa mi to i igra veliku ulogu. Kakav je eko 3500 ,da li se lako dođe do dijelova i samog održavanja te na što pripaziti prlikom kupnje? Ako treba i do Slovenije po dijelove to mi nije problem jer sam do granice. Vidio sam na prodaji i model kk30 koji mi se čini još manji od eko 3500 kakvi su oni ili bolje gledati eko 3500?

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,373
KK30 i univerzal 445. U kombinaciji od 79 godine. Ja sam u ravnici, al vjerujem da ni ti nebi imal problema.
Dijelova imaš, to nije problem. Ak kupiš očuvani, ide bez brige..
Jako jednostavan i zahvalan stroj 💪💪

Prilozi

• 20240921_085642.jpg
    20240921_085642.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 14
  • 20240921_075547.jpg
    20240921_075547.jpg
    19.5 KB · Pregleda: 14

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,039
Imao sam T- 35,i mogu reći da je taj berač jako dobar, čak ima i neke prednosti u odnosu naT 40.
Naj veći problemi se javljaju kod branja kod parcela s nagibom.
KK 30 je starija verzija

• Like
Reactions: ZJ

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,039
Gle, ako ideš po donjoj kosini,moraš traktorom ići jako blizu reda,jer ti se berač " vuče " po kosini i samim time promašuje red.
U kontra smjeru vanjski kotač berača gazi sljedeći red, pa moraš traktorom izmicati prema kosini.
To je jako izraženo ako je mokro tlo.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,373
Lokalni dućan gdje sam doma. A ako nemaju onda masiva, trgoagencija i neki slični dućani..

Vjerojatno zbog valjaka, ako visi na stranu od hedera onda bi se tu moglo štopat

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,848
Kosa vuča je neizbježna na nagibima kod svih vučenih berača, tu nema pomoći. Zato se takve parcele beru dok je suho, tada je kosa vuča najmanje izražena, po mokrom ima više štete nego koristi.

Najnoviji postovi

Na vrh