• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

asestic

Član
Tu od
12 Sij 2010
Poruka
601
Ništa posebno kupio vreću kreča u prahu za žbukanje u kantu od 15 l stavim 2/3 kreča 300 gr šećera i 1,5 dcl sunckertovog ulja promješam da bude gušće ostavim par sati da se sve smješa uzmem valjak za krečenje i nastavak i furaj jednu pa drugu stranu.
Pozdrav!
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
Pozdrav, neznam gdje da pitam pa ako nije uredu nek moderatori izreguliraju.
Imam najezdu štakora, u večer se šetaju po rubovima dvorišta kao da je njihovo a kod kokoša im je hotel.
Kako i s čim ih potamaniti?
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Nabavi dobrog terijera. Od kako je kod mene u dvorištu najezde više nema....
 

Rudar

Član
Tu od
22 Lis 2014
Poruka
39
Ma nabavio sam nekog štenca rase DOĐ, nadam se da ima te predispozicije da ih lovi al je još mali 3mj., mada ponekad donese pokojeg miša, najviše se bojim da mi se ne uvuku u auto pa sasjeku instalacije.
 

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Nekad je u prodaji bio otrov Faciron, tekućina kojom se namazao komad špeka zakucan čavlima na dasku i stavljen na mjesto gdje ne mogu do njega peseki i mace. Štakori su inteligentna bića i pro šalju jednog da proba, pa kad mu nije ništa za tri četri dana svi navale. Faciron je imao odgodu u djelovanju pa je dio efikasan. Neznam dal ga još ima u prodaji, ali ako ga nabaviš pazi dobro da ne strada pesek ili susjedove mačke. Vrlo je jak otrov i životinja se dugo muči. Ima u poljoapotekama gotovih mamaca za štakače. lakše ih je postaviti i mislim da ih kućni ljubimci ne diraju, ipak ne stavljaj na mjesta koja su im dostupna, a i štakorima više pašu skrovita mjesta. Pouzdano tvrdim da je najefikasnija metla i to ona brezova, plosnata. Kad ga opaučiš više ne mrda.
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kod mene to ne bi išlo.
Ja sam dok trepneš okom pedeset metara u suprotnom smjeru od njega čim ga spazim.
Ja ih nemam, imam voluharice i miševe, pomečem im otrovanu pšenicu, imam mačku....
Bio je jedan u garaži proljetos, susjeda iza vrta hrani svinje pa je valjda odlučio preseliti - tako, svake godine dođu jedan, dva - kupili smo one kockice zapakirane u papirnatoj ambalaži, to se tako pomeče neodmotano, crvene su - valjda je to namočeno sa fim facironom, i krepali su.
Samo se to ne smije rukama dirati, jer oni poznaju miris ruku pa onda neće pojesti - sa nekom viljuškom ili hvataljkom treba izvaditi iz kutija i staviti na mjesto .
 

toro1

Novi član
Tu od
26 Lip 2015
Poruka
4
Ljudi jedno pitanje,
jeli kasno bacati 7-20-30 misec dana prije rasađivanja, tj. oće li biljka moći usvojiti fosfor i kalij (kultura će se intezivno navodnjavati i biti će visoke temperature) ili je bolje ići s yarinim hydrocomplexom za koji kažu da je brzo topiv?
 

kils

Član
Tu od
15 Svi 2011
Poruka
326
Evo ovako ,imam prazan plastenik ,nekih 100 m2,sta posaditi u srpnju ,eventualno u kolovozu ,molim neki pametan savjet
 

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
792
Može li mi netko preporučiti koju leđnu običnu špricu kupiti, a da valja?? znači ne motornu nego običnu na ručno pumpanje. Zapremine 10-ak litara.
 

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
550
Solo
Ja imam 15l Solo i odlicna mi je..
Tako da provjeri za nju..moja kupljena u poljoapoteci, al mislim da ima i Pevec i drugdje..
 

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
419
Jel bi netko mogao reći kakvo je ovo vražje stvorenje?!
2vkg5m1.jpg

Za sada se zadržava na koprivi i divljoj kupini oko moje parcele pa me zanima dal će preći na voćke?
 

Dalija

Član
Tu od
20 Srp 2015
Poruka
25
To su gusjenice leptira danje paunče. Hrane se koprivama. Nisam ih još viđala na drugim biljkama.
 

Mateuss

Član
Tu od
9 Lis 2012
Poruka
467
Današnja temperatura kod mene u 3 sata popodne, vani za neizdržati rajčica se još donekle drži ali paprika se skuha neće biti ništa od nje koja je na suncu ove nešto malo što je pola dana pod hladovinom možda nešto i ostane strašno..:(



Unutra kod kompića se da izdržati.
 

pingy321

Član
Tu od
16 Ožu 2014
Poruka
114
Stanje isto i kod nas :( ... od paprike je ostalo smo stablo bez lišća, visi suho i beživotno, stravično :(
 
Posljednje uređivanje:

labavi01

Član
Tu od
2 Ožu 2013
Poruka
602
Visi suho i beživotno.....a bože moj...a da malo više pažnje posvetiš....kak ja svoje biljke pazim,pogledaj pod"šta smo danas radili".....usput vidiš kako izgleda duhan,s tim da i nije baš neki......:biggrin:
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Stanje isto i kod nas :( ... od paprike je ostalo smo stablo bez lišća, visi suho i beživotno, stravično :(
Moje su paprike za sada u odličnoj kondiciji,nema odbačenih cvjetova,niti plodova,odrađeno je sve kako treba,s voljom i na vrijeme...jedino teško nalazim sezonske radnike po ovakvim vrućinama...
 

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
Eto me u Dalmaciji,blazena za sverc kako mi se cini. Nema kod njih na standovima cijena,mtu,naziv opg,bazdarene vage,istaknuto radno vrijeme,nikad culi. kazu oni meni,pa odakle si ti,sta to pricas,pa to je samo stand a ne trgovina haha,strasno. da ne spominjem da zenska pece palacinke u nekom kiosku,prodaje sladoled kojeg trpa zlicom jer nema grabilicu,usput cijedi limun i prodaje limunadu,sa strane na gajbi par kaseta bresaka,lubenice i japanke izmedju. ja neznam sta reci. a mene jebu za nekoliko kila voca i povrca sto prodam uz sve moguce dozvole,a ona proda 100puta vise bez icega.
 

Najnoviji postovi

Na vrh