...vapno ubija mikroorganizme, a nestankom njih zbija se zemlja, a zbijanjem zemlje imaš probleme sa pokoricom...
Zato sam uvijek za prirodne materijale...ustvari najjednostavnije je uzet od holcima agrocal i razbacat sa rastepačem...12-15 kuna za 25 kg...oko 600 kn tona...riskiraš 2500 kuna i mir...
je, al mene su učili da je obično vapno u indexu 100, hidratizirano (građevnisko) 140, a prirodni mljeveni materijali od 50 (dolomitna baza) do 80 (karbonatna baza)...
...ak me tko kuži...angel):
Johabiva,ovo je u tvome kraju ako se ne varam,jesi cula sta o tome?
https://m.24sata.hr/video/tajne-snimke-bacaju-mulj-pun-otrova-na-polja-u-me-imurju-550772
Jel može malo da ti popravi duševnu bol presadnice što prije odma čim počnu narandžasti 70 ostalo po 10Da je imalo pameti bio bi po kg
Netko bi dobio vise netko manje. Ali pošto mi ne koristimo poticaj ovo bas ne utječe puno na moju duševnu bol. 😂
Nemoj čim počnu jel krenule su prve idu početkom travnja.Jel može malo da ti popravi duševnu bol presadnice što prije odma čim počnu narandžasti 70 ostalo po 10
Zakon im je nevjerojatan. Uveli su minimume od 0.5ha po povrtnoj vrsti. To je opet udarac za plasteničku proizvodnju.čitam malo agroklub ovih zimskih dana, pa ostadoh iznenađen...
za proizvodno vezane potpore su odredili minimume u povrtlarskoj proizvodnji...pa tako treba proizvesti minimalno 9 tona salate (ili matoviljca, špinata, rikole) po hektaru...ajd, možda bi i moglo, ali brate mili, jedna stvar bode u oko jako...jako jako...
10 tona graha na hektar (minimalno ako oćeš poticaj)...
doduše, nit imam površine nit upisujem te poticaje, al onaj ko ima volju i površinu prinos neće imat...garant...
ima i ostalih nebuloza...opet lakirani nokti i štiklice znaju kak se dela na zemlji.
dakle, evo vam poticaj, vaše je samo da radite...
Voće i povrće: Koliki urod morate ostvariti da bi dobili proizvodno vezanu potporu?