• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BOURGOIN berač kukuruza

• Temu pokrenuo deutz130
  • Datum prvog posta

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
što radiš s tolikim kukuruzom??

imaš možda sliku čardaka, i koje su dimenzije?

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Nesto koristim za svoje potrebe,a vecinu kukuruza prodam,
Dali mi mozes reci kako se postavljaju slike pa cu onda slikati.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
odeš na ovu stranicu

http://www.zaslike.com/

i kad ubaciš sve slike koje hočeš postaviti, onda kopiraš predzadnji red od svake slike i ubaciš ovdje u svoju poruku

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Imaš tapatalk?
Ako da, onda bez problema.
Imas ikonu za umetanje slika

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Onda ga skines sa Google play trgovine i rješis si sve probleme.
Bit ce ti puno lakse preko mobitela pratiti forum

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187

Ivane evo ti slike cardaka.
Ovo je jedan cardak samo sto ga nisam uhvatio celog od jednom.

Posljednje uređivanje:

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Nekad se to kod vas pametnije gradilo nek kod nas.

Eh kad se setim, u sremu smo skoro svi imali kuruznjake na katu zvali smo ih kotobanja bili su jako prakticni dole su obicno bili kocevi za svinje ili nesta drugo i jedna prostorija za krunit i mljet kukuruz iznad je bila rupa i sam je klip padao dole
Vecinom su kuruzane bile siroke 2 metra a prostorije dolje 2 ili 3 metra siroke imale su na deki kao napusteno 20, 30 centimetra sims da nebi stakori ili sta drugo moglo doc u kukuruz jako prakticno i dobro napravljeno

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
Pa da na to sam mislio kolko je praktično samo, a ne kod nas pol do metar iznad zemlje pa onda mali elevator sad u kasnija vremena pa u krunjač a i zauzima mjesta..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Burgon je dobio ove prstiće u drugi red , zamjena nije tako strašna samo je bio problem u neodgovarajućim distancama koje je neko nelogično postavio a nisu ni original.
Problem riješen i remont se nastavlja , trenutno se radi na elektrici , kočnicama , većina lanaca će biti nova , pokoji usputni ležaj na koji se naleti da ne valja i sve što mi padne na pamet.

Možda je nekome korisna informacija da je neko na ovaj berač postavio hidraulični kočioni sistem od nekog starog tipa zetora i lijepo je to leglo samo što kod mene nije u funkciji usled koroziranja sistema i trulih cijevi , sve sada remonujem pa se nadam da će kočiti.

Prilozi

• IMG00410.jpg
    IMG00410.jpg
    39.8 KB · Pregleda: 197

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Burđoni je dobio novi sistem kočenja , skoro novi.

Glavni kočioni cilindri su od zetora , a i ovi na kliještima su isto od nekog starog zetora kako su mi rekli.
Nisu skupi tako da je i to bitna stavka , sva četiri nova cilindra koštaju 50e što je prihvatljivo.
Takođe sam sve cijevi stavio nove , sada to radi kako Bog zapovijeda :icon_pray:

Problem na koji sam naišao je nesvakidašnji , neko je prije mene postavio ovo ali je pri montaži (izgleda iz neznanja) zamijenio mjesta ulaznim i izlaznim cijevima u glavnom kočionom.
Pošto su cijevi bile loše ja sam ih napravio nove i tek posle sam ustanovio glavni problem , onda sam morao skoro sve ponovo jer mi nije odgovarala niti dužina cijevi a niti navoji.
Skoro cijeli dan sam izgubio neplanski jer je bilo svakakvih problema usput.

Kada sam uzeo berač nožna kočnica nije uopšte bila u funkciji , tek nešto ručne malo je bilo , sada je to sve kao top.
Strah me hidropogona jer se ja dosta muvam po brdima i moram ga imati , sad se već lakše diše.:icon_pidu:

Prilozi

• IMG00413.jpg
    IMG00413.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 184
  • IMG00414.jpg
    IMG00414.jpg
    33.3 KB · Pregleda: 184
  • IMG00416.jpg
    IMG00416.jpg
    44.2 KB · Pregleda: 182

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Jeli neko zna gdje se na mjenjaču nalazi kontrola nivoa ulja??

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Dali se isplati dati 1000e za jedan red da dogradim na berač , uz njega ne ide glavni pogonski reduktor?

Na vrh