nemoj slušat drže hidromotori ovo ono.
tko ne radi konstantno po brdinama kud se i ja vučem s svojim md8 i gx400 nezna kaj prića.
kočnice slaži pod hitno!!!!
večinu poslova kočiš i radiš s hidromotorima, ali prvo uzmi u obzir da kombajn star 30 i cener godina i nikad neznaš kaj se može dogoditi, može baš puknut crijevo, može pod opterečenjem prelijat hidromotor i potjera negdje u jarak, a stat nemožeš jer ih nemaš.
grdo iskustvo sam imao na bourgoinu gx400. penjo sam se uz brijeg po cesti i kombajn najedamput stane i krene niz brdo. kočnice naravno nisam imao, ja bacam u spore napred guram ručku ono ništa. uspone je bio oko 7 % i s tim da je kombajn oko 7 tona težak, ako ne i više, ja spustio heder na pod da se ukopa, ali samo su iskre frcale i nisam si mogao pomoći.
a sastrane međaš i stupovi od struje, i udario sam jedan parkirani auto od kojeg je ostao čitav samo prednji kraj, ušao na taj međaš i tu se heder zacviko i uspio sam stat nekako.
usro sam se živ. nisam k sebi mogao doć 3 sata. čovjeku je šteta na autu bila totalna, pa se nije isplatilo popravljat nego sam jednostavno kupio mu drugi auto i prošao jeftinije nego da se postojeći popravljao.
imao sto pizdarija zbog toga.
jedva sam ga izvukao s 2 traktora i dovuko doma.
i da bi to sve rastavio i našao grešku koja me koštala 300 kn. na zamašnjaku je otrgnuo falanđu koja tjera glavnu pumpu i tako ostao bez pogona.
a pukla je upravo zbog toga. napred nazad pa trzajevi i ona je trpjela velika naprezanja jer nije bilo kočnica koje bi to barem malo ublažile, ili u mojem slučaju ušparale brdo novaca, stresa i svega, ali jbg dok se to ne dogodi nikad ne razmišljamo.
imam grdo iskustvo s tim i sad imam fobiju, ali sad bez kočnica nejde niti jedan stroj iz dvorišta više kod mene.
inaće bourgoin ima slabe kočnice tj očeju zaštekat, ako se koriste često jer ims sustav nije baš nešto dobro složen.
ja sam našao kod jednog čovjeka koji je to izvadio i dobio za 400kn obadvije čeljusti bez pločica.
čeljusti sam reparirao i sad rade, ne koristim ih, ali za slučaj gdje počne gurat kombajn, one su tu. i kad ih stisnem ukopam se, ali drže.
ja ču svakako čeljusti preraditi i staviti jedan drukčiji sistem, koji neće blokirat i koji je siguran 100%. samo dok nađem taj sistem pošto su rijetki.