• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

BOURGOIN berač kukuruza

• Temu pokrenuo deutz130
  • Datum prvog posta

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nisam reko da ne radi dobro. reko sam da ne samelje kao ova. kao što se može vidjet na videu ima dosta stabljike koja nije posijećena nego potrgana na više mijesta.dok kod ove obićne tog nema ako je u zatvorenom prostoju i odozada čvrsta guma ona posijećekao da je prođeno malćerom. barem je ima mog kombajna tako.
kod mene isti kombajn radio sa obadvije freze i va se pokazala po ućinkovitošći i sitnije posijećenim bolja od diska.

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
marko daj mi reci da li možeš kako saznati tko radi ove freze, tj getribe kao što je na drugoj slici na ĐĐ. ili znaš možda adresu te firme.
Ove freze radi čovek iz Padine,član je i ovog foruma ali ne može da se uloguje.Možete ga kontaktirati na 0631667669 ili preko drugog foruma
http://poljoinfo.com/member.php?4252-jbrtka.
Za rotosečke mogu reći da rade solidno,oduzimaju manje snage motoru nego klasičan tarup.Najveći problem je kombajn koji nema sečku pa mnogo mase ostavlja iza slamotresa.

Posljednje uređivanje:

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
da li mozda znate koliko bi kostala sjecka za 6 redi za fahr

jbrtka

Član
Tu od
10 Sij 2012
Poruka
42
Pozdrav.evo konacno sam uspeo da se ulogujem i predstavim.ja sam pravio i ugradjivao te secke na slikama koje je postavio marko.da kazem da imaju oko 1600-1700 o/min,i na jedan okretaj rakete,secka napravi 2.radio sam i na bourgoina MD8 i vlasnik je zadovoljan.ako mogu nekako da pomognem tu sam... I zelio bi da se zahvalim clanu kiraj.:partyman:

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Bourgion md8 kočnice

Evo kupili smo md8 , a nema kočnice pošto su nama potrebne jer se nalazimo u brdovitim predjelima. Ako netko zna kakvi bi kočioni cilindri pasali na njega neka javi. Hvala unaprijed.:supz:

jole

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
88
Pozdrav.evo konacno sam uspeo da se ulogujem i predstavim.ja sam pravio i ugradjivao te secke na slikama koje je postavio marko.da kazem da imaju oko 1600-1700 o/min,i na jedan okretaj rakete,secka napravi 2.radio sam i na bourgoina MD8 i vlasnik je zadovoljan.ako mogu nekako da pomognem tu sam... I zelio bi da se zahvalim clanu kiraj.:partyman:

ako zelite pomoci u vezi kombajna burgon md8 evo i pitanja?
kako rijesiti da mi kukuruzovina ispod raketa ne ode u stranu prije nego sto padne na nozeve od sjecke,i tako jedan dio ostane ne isjecen.
i druga stvar,dali nozevi sjecke treba da se okrecu u lijevu ili desnu stranu,odnosno suprotno jedan od drugoga.
mozda puno pitam ali eto mene svasta interesuje,kod mene sjecke nerade
bas kako sam zamisljao

jbrtka

Član
Tu od
10 Sij 2012
Poruka
42
Bourgoin i nemoze nesto ekstra da istarupira zato sto nema sistem na ploce vec valjke na istiskavanje klipa.onda je na 80 a kukuruz obicno na 70cm pa vec savija stabiljku a jos je i valjci guraju na stranu a ne direktno na secku.bitno je gde su secke postavljene,a najbolje rade kad se okrecu jedna prema drugoj,i mora da se stavi zastita sa strane i sa zadnje strane secke da i ako se stabiljka provuce cela,guma je zadrzi pa je nozevi udare i nekoliko puta.ja sam stavio secku sa 3 noza i ima oko 1600-1700okreta u minuti.vlasnik je bio zadovoljan radom sečke a i kad sam ja probao dosta dobro je bilo poseceno.kazite sta vas jos interesuje.

jbrtka

Član
Tu od
10 Sij 2012
Poruka
42
@jole kakve secke imate,sa koliko nozeva i koje debljine su nozevi.kad sam napisao da se okrecu jedan prema drugom mislio sa da se levi(gledano iz kabine)okrece u smeru kazaljke na satu,a desni kontra kako bi vraćali stabiljku,secke da su tacno na 70cm a najbolji stitnik je tabla od gumene trake,a ne lim .nadam se da sam nekako objasnio za sad:partyman:

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
ja sam imal dva burgoina i oba dva bila bez kočnica...ak je dobar hidromotor nemaš potrebe za kočnicama..

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
Znam ali nam je nespretno bez kočnica jer smo imali do sad s kočnicama drugi kombanj pa se nemremo baš naviknuti da nema kočnica

jole

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
88
Evo mene ponovo,dakle da dodam sledece:kod mene su nozevi debljine 10mm,duzine 180mm i dva noza po sjecki,to sam kupio.nozevi se okrecu prema vani (lijevi rotor lijevo a desni desno) mislio sam da ce se tako bolje raspodijeliti kukuruzovina,izgleda da sam bio u krivu.ja sam sjecke stavio na 75cm posto i sebi sejem na takvo rastojanje,to mi nije problem prepraviti samo da bude koristi.iza sjecki imam takodje gumenu tablu samo je treba mozda primaci blize sjecki.i dalje cu prihvatati vasa iskustva i sugestije samo da budu od koristi....

jbrtka

Član
Tu od
10 Sij 2012
Poruka
42
Po meni probajte prvo da okrente smer secki a razmak ne dirajte ako sijete na 75 da secke idu iznad redova.i obrtaje gledajte da budu od 1500-1800 tako rade sve fabricke secke.a ti nozevi cim se malo zatupe odmah lose seku jer su debeli a i brzó crknu lezaji.ja stavljam debljine 6mm i ekstra rade.ako yelite posaljite mi vas mail,pa cu vam poslati slike po kojima sam ja montirao secku.kakva su vasa kucista?

jole

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
88
kod mene su kucista punjena mascu,nije ulje unutra.mozda su bolja uljna, ali stacu ja imam takva.

jole

Član
Tu od
3 Kol 2011
Poruka
88
jos da dodam da se sjecke okrecu brzinom otprilike kao i motor 1/1 sto i odgovara gore navedenom 1500-1800 obrtaja

jbrtka

Član
Tu od
10 Sij 2012
Poruka
42
Pretpostavljam da su od zmaja kucista,pa za sad samo promenite smer...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Znam ali nam je nespretno bez kočnica jer smo imali do sad s kočnicama drugi kombanj pa se nemremo baš naviknuti da nema kočnica
Izgleda da se budete morali naviknuti jer velika večina toga nema .......

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
A kakovi je sistem , imal koja slika?

Nešto ko na Zmaju/IMT-u 558,prema slici iz kataloga. Moj kum ima MD-8,jedna kočnica radi a druga ne.... dobro da je kod nas ravno pa mu ne treba. Dok crkne i druga išlo bude širom (zato sam nabavil katalog :) )

Uploaded with ImageShack.us

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293
nemoj slušat drže hidromotori ovo ono.
tko ne radi konstantno po brdinama kud se i ja vučem s svojim md8 i gx400 nezna kaj prića.
kočnice slaži pod hitno!!!!
večinu poslova kočiš i radiš s hidromotorima, ali prvo uzmi u obzir da kombajn star 30 i cener godina i nikad neznaš kaj se može dogoditi, može baš puknut crijevo, može pod opterečenjem prelijat hidromotor i potjera negdje u jarak, a stat nemožeš jer ih nemaš.
grdo iskustvo sam imao na bourgoinu gx400. penjo sam se uz brijeg po cesti i kombajn najedamput stane i krene niz brdo. kočnice naravno nisam imao, ja bacam u spore napred guram ručku ono ništa. uspone je bio oko 7 % i s tim da je kombajn oko 7 tona težak, ako ne i više, ja spustio heder na pod da se ukopa, ali samo su iskre frcale i nisam si mogao pomoći.
a sastrane međaš i stupovi od struje, i udario sam jedan parkirani auto od kojeg je ostao čitav samo prednji kraj, ušao na taj međaš i tu se heder zacviko i uspio sam stat nekako.
usro sam se živ. nisam k sebi mogao doć 3 sata. čovjeku je šteta na autu bila totalna, pa se nije isplatilo popravljat nego sam jednostavno kupio mu drugi auto i prošao jeftinije nego da se postojeći popravljao.
imao sto pizdarija zbog toga.
jedva sam ga izvukao s 2 traktora i dovuko doma.
i da bi to sve rastavio i našao grešku koja me koštala 300 kn. na zamašnjaku je otrgnuo falanđu koja tjera glavnu pumpu i tako ostao bez pogona.
a pukla je upravo zbog toga. napred nazad pa trzajevi i ona je trpjela velika naprezanja jer nije bilo kočnica koje bi to barem malo ublažile, ili u mojem slučaju ušparale brdo novaca, stresa i svega, ali jbg dok se to ne dogodi nikad ne razmišljamo.
imam grdo iskustvo s tim i sad imam fobiju, ali sad bez kočnica nejde niti jedan stroj iz dvorišta više kod mene.

inaće bourgoin ima slabe kočnice tj očeju zaštekat, ako se koriste često jer ims sustav nije baš nešto dobro složen.
ja sam našao kod jednog čovjeka koji je to izvadio i dobio za 400kn obadvije čeljusti bez pločica.
čeljusti sam reparirao i sad rade, ne koristim ih, ali za slučaj gdje počne gurat kombajn, one su tu. i kad ih stisnem ukopam se, ali drže.
ja ču svakako čeljusti preraditi i staviti jedan drukčiji sistem, koji neće blokirat i koji je siguran 100%. samo dok nađem taj sistem pošto su rijetki.

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
642
A možda znate de ima to za kupiti (cilindre).
Ručnu kočnicu ima, a sad neznam kako ona dela još nismo probali, ako koji od vas zna de to ima za nabaviti neka javi svejedno novi ili rabljni.:partyman:

Najnoviji postovi

Na vrh