Nemam nikakvog iskustva sa ovom vrstom hedera niti sa ovom vrstom berača.
Tek smo se danas počeli upoznavati.
Imaš savjeta???
Imao sam problema pri montaži onog istovarnog elevatora jer su majstori kada su ga tovarili odsjekli jednu ušku koju nisu poslali , a ja sam ga sklapao na jednom placu daleko od kuće tako da sam morao debelo da improvzujem da to sklopim nekako.
I još drugi problem , pošto taj lanac je na sebi imao više spojnica , majstori kada su ga rastavljali su iz nekoliko spojnica izvadili one zičica osigurače a samo na jednom mjestu rastavili lanac , naravno ja to nisam primijetio pri sklapanju i nakon kipovanja trećeg bunkera spojnica se raspala i zakrenula lanac.
Evo večeras sam sve pripremio pa sutra rano idem da to sklopim i nastavim berbu.
Hm , nije problem što je razmak 80 , ako se srednji pogodi ona dva krajnja čisto malo naginje i lijepo to ide.
Ali problem je što mi lijevi točak mora da ide tik uz red koji ostaje , ako pogađam srednji da ide pravo rizik je od gaženja , ako se pomjerim desno onda mi desni red prilično promašuje.
Dalje , zvijezde koje pritišču klip na komušačkom stolu izgleda nisu originalne , one su po mojoj ocjeni jednostavno preduge (prsti) i ne vrše skoro nikakvu funkciju , dosta ih je i pokidano tako da imam prilično prljavo branje.
Ali što se tiče mašine zadovoljan sam , hidraulika ima snage u pogonu dosta , u brdo ide bez ikakvog napora.
Evo par slika da ne davim više.