hoće li netko imati 200 komada sadnica nagodinu,neka dobra sorta između Beautifull Lady 10.06 i Red Havena 20.07,tamo negdje oko 25 06 ili 01.07 recimo?
...hoću, ali ne toliku količinu jedne sorte, oko 80 komada...
...imam beatiful lady i royal gem, mislim od sorti koje tada dozrijevajupa može i različite sorte ako imaš po 80 komada a da nisu vremenski jako razičite. ili imaš samo tu jednu sortu?
...imam beatiful lady i royal gem, mislim od sorti koje tada dozrijevaju
..Royal Gem ti dozrijeva koncem lipnja, vrlo je krupna (cca 250 grama prosjek, prorjeđivana), vrlo tamne crvene boje pokožice (znači 100% obojena, nema žute boje već je sva crvena), izrazito tamno narančastog mesa...vrlo kvalitetna sorta...djelomična kalanka...sad sam posadio 300 komada Beatiful Lady,nemoj više,i ovako je puno. Kakva je ta Royal Gem,koje vrijeme dozrijevanja,nekakve osobine daj?
Što kažete na ove temperature? Ja bi to bakrom okupao. Šljiva može ali kao za breskvu se ne preproučuje, ali ni ove temperature nisu normalne.
Pozdrav svima!
Ja nemam breskve,,,ali sam čuo od nekoliko ljudi, da bakar nikako na breskvu!!!
Neznam u čemu je štos, zašto, i kako? Ali kažu da više šteti, nego što pomaže!!!
Nemojte me držati za reč...ni ja neznam, nego samo prenosim što sam čuo od iskusnijih dedaka! Al kad već gunđaju o tome...nešto tu ima:scratch
Pozdrav Joe!:mrgreen:
Pozdrav ! Ja koristim Chromodin 3 puta , ito prva dva največom dopuštenom dozom i treći puta preventvnom dozom. Chromodin ne šteti i ne smeta ni listu ni cvijetu. Isto tako se primjenjuje i Delan.Jel razmišljate štogod o rezidbi ?[/QUOTE
tko mora nema izbora,tko god može neka odgodi rezidbu što duže može,ja režem pred samu cvatnju,dakle puno manja opasnost smrzavanja i odgađanje kretanja vegetacije i do 7 dana što je meni spasilo nasad prošle godine,a ostalima oko mene se smrzlo. jabuke i osalo voće se može mada nije ni njima preporučljivo ali breskvi nikada,naravno onaj tko ima puno nema izbora. i Chromodin Brle,jednom i dosta,ostalo je bacanje love,naravno ako kiša padne onda se mora,ako nepadne biljka je zaštičena jer sredstvo nije isprano i nema potrebe. a cvijetu smeta itekako,to je bakar,a i zašto ga koristiti u cvijetu,ima drugih sredstava bez bakra. dobra zimska zaštita i nema brige,a to je kod mene recimo,bakar u jesen,bakar u proljeće,chromodin kod bubrenja pupova,pa king za tripse,pa teldor za moniliju,pa opet pred kraj cvatnje teldor ili signum,pa dithane nekoliko puta u razmaku 7 dana za šuljikavost itd,pa calypso za uši i pred svaku berbu signum za moniliju,odnosno trulež ploda. i to je uglavnom to. nikada nikakvih problema sa bolestima nisam imao,znači sistem djeluje.
Piše da se Chromodin smije korisiti samo 1 put.