ljudi jel imate štete od niskih temperatura,neki ovdje kod nas kažu da ima se posmrzavalo skoro sve? kod mene za sada sve u redu i nema znakova smrzavanja ni kod ranih ni kasnih sorti.
Nasda izgleda odlično rayer:rayer:
Koja je površina , koliko je star nasad .
Kako ide oprašivanje , dali je to samooplodna sorta ili puštaš nekakve kukce .
Jednom prilikom sam gledao nekakvu emisiju kako u nizozemskoj koriste bumbare za oprašivanje u plastenicima .
...ja već 3 dana režem na ove 2 manje parcele na kojima nije ništa rezano prije ovih jakih hladnoća i nije ništa izmrzlo, a temperature su bile do - 25 (2 dana za redom). Na ovu parcelu na kojoj je polovina voćaka orezana prije ovih hladnoća idem prekosutra, pa ću vidjeti jel bilo kakve štete na tim orezanim stablima.ljudi jel imate štete od niskih temperatura,neki ovdje kod nas kažu da ima se posmrzavalo skoro sve? kod mene za sada sve u redu i nema znakova smrzavanja ni kod ranih ni kasnih sorti.
gec67
kada ti dođu na rod te breskve i koja ti je sorta
nitko ne piše o pupovima bresaka
kod mene je izgleda 100% sve smrzlo
...okupaj stabla i to odmah, najkasnije u idućih par dana sa 3% bordoške juhe (3 kg/100 litara vode ili 300 grama/10 litara vode). Zatim ih oprskaj preparatom "Chromodin" za desetak dana i možeš još jednom ponovit isto "Chromodinom" u fazi crvenog pupa tj. neposredno pred samu cvatnju.s čime pošpricati breskve da se ne kovrčaju listovi na proljeće? Imam par običnih vinogradarskih breskvi ali prvi listovi koji potjeraju se često unište tek kad prođe navala te bolesti onda je lišće normalno. Nikada nisam do sad prskao te breskve niti ne treba iz drugog razloga osim radi te kovrčavosti lista. Kakav preprat preporučujete?
...okupaj stabla i to odmah, najkasnije u idućih par dana sa 3% bordoške juhe (3 kg/100 litara vode ili 300 grama/10 litara vode). Zatim ih oprskaj preparatom "Chromodin" za desetak dana i možeš još jednom ponovit isto "Chromodinom" u fazi crvenog pupa tj. neposredno pred samu cvatnju.
S tim da se stabla moraju bukvalno okupati tj. mora se sada kad se prska bordoškom juhom svako stablo plaviti od vrha svake grančice pa sve do zemlje - doslovno preparat treba curiti i slijevati se niz grane. Nakon što se stabla osuše moraju biti plava kao štrumpfovi.
ma i kod mene je velika šteta, možda isto 100%:toimonster: