• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

vito56

Član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
58
Izgleda ta je agronom zaboravio da treba prolaziti između stabala. Šteta što je tako posađen, bar da je 4x2.

vito56@ pohvala za urednost.

Hvala svima.... Jbg, kad si pocetnik, jedne godine problemi sa rezidbom, druge godina koja sredstva koristiti itd.....sve u svemu borimo se......

vito56

Član
Tu od
1 Tra 2012
Poruka
58
S kojom dozom Nordoxa ideš po ha?[/QUOTE
]

Breskvar,sukladno tvom naputku sutra idemo sa Nordoxom, konventracija 180 grama na 100 litara....Solo minor atomizor samohodni sa namontiranim crijevom i prskalicom cca 350-400 litara na 1/2 hektara.......

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
S kojom dozom Nordoxa ideš po ha?[/QUOTE
]

Breskvar,sukladno tvom naputku sutra idemo sa Nordoxom, konventracija 180 grama na 100 litara....Solo minor atomizor samohodni sa namontiranim crijevom i prskalicom cca 350-400 litara na 1/2 hektara.......

Slobodno sa 1 kg na 500 l vode, obilno okupati, maksimalno otvorene mlaznice tj. s najvećim mogućim protokom tekućine.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
onda sačekaj vikend kako sam napisao i onda prskaj,nemoj sada.

Nema nam druge nego vikend,kad i najavljuju sunce, ovo pada li ga pada a i snjeg se neda.
Dane jesi rezo šta ?

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
baš bi mogo naletjeti da vidim kako to izgleda u praksi... :icon_keel:

slobodno dođi, u ponedjeljak krećem sa rezidbom. svake godine netko naleti da vidi kako to ide,ja sam prije 6godina obilazio ostale,sad je vrijeme da vratim dugove i prenesem ovo malo znanja dalje :eek::

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
breskve (redskin i redhaven) orezane i pospricane crvenim uljem...prihranjene sa 0,5kg NPK151515 i 0,25kg uree(jesenas obilno opskrbljene stajskim pregorjelim gnojem)..redskin (desno) mi je dao jako kratke jednogodisnje grancice tako da sam ga ostavio sa malo vise kracih grancica na dvogodisnjem drvu (slikano predvecer s mobitelom pa nije naj kvaliteta slike)
redbreskve.jpg

i jesenas posađene dixired,glohaven,caldesi 2000 i maria lucia (vitko vreteno)
njima upola manje gnojiva
novebreskve.jpg

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Previše su se izdužile, polako ti prenose vegetaciju prema periferiji, treba jači rez. Što se one desne tiče, kad ti vegetativni prirast počne slabiti - to se rješava tako da se ostavi manji, a ne veći broj grančica i još jači rez (da za iduću godinu dobiješ jake duge rodne šibe).

Ne znam zašto nisi kod onih mladih jesenas posađenih bresaka jesenas uzeo lopatu i preštijao metar barem uokrug svake, nemaš ih puno, a breskva jako dobro napreduje kad se u prvim godinama okopava - ne voli travu...

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
Previše su se izdužile, polako ti prenose vegetaciju prema periferiji, treba jači rez. Što se one desne tiče, kad ti vegetativni prirast počne slabiti - to se rješava tako da se ostavi manji, a ne veći broj grančica i još jači rez (da za iduću godinu dobiješ jake duge rodne šibe).

da idem u jaci rez starih grana sada ili u ljetnjoj rezidbi?

Ne znam zašto nisi kod onih mladih jesenas posađenih bresaka jesenas uzeo lopatu i preštijao metar barem uokrug svake, nemaš ih puno, a breskva jako dobro napreduje kad se u prvim godinama okopava - ne voli travu...

hocu,za vikend,mislim taj dio od ograde do njih i oko njih malo prefrezati i zasaditi bundeve ili krastavce da se penju po ogradi

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...sada to trebaš napraviti. Što se bundeva tiče, bolje dalje s njima od mladih stabalaca, trebao bi lijepo široko oko njih okopavati - da se ne razvija korov i razbija pokorica i tako čuva vlaga. A bundeve su jako veliki potrošači hrane, a cilj je da se mlade voćke što bolje razviju...

Najnoviji postovi

Na vrh