lijepo je za vidjeti sad dan gore dolje manje bitno...
Uploaded with ImageShack.us
Ovako je bilo lani 26.02. a ove godine 10 dana kasnije tj. danas je ista slika.
Ooo super izgleda Posadi koju trešnju pa pravi japancima zazubice Neka dolaze u turistički obilazak kod tebe i prodaš im komad 1 euro. To je za ljubav
lijepo je za vidjeti sad dan gore dolje manje bitno...
Gec 67, jako ih je lijepo vidjeti ovako procvale...upravo sam se vratio s prskanja. U petak/subotu prskao sam s 3% bordoške juhe, a sada s 2 kg/ha Nordoxa. Imam pripremljen i Daconyl i Chromodin. Ne želim Tafrini dati niti najmanju priliku
Gec67@ sve čestitke.
Koja je površina pod plastenikom?
Kaj nije neki praznik kod njih kad im trešnje cvatu ? boim se da im ne sjebem kalendar :icon_e_biggrin:
Uh bitno, nije dan dva nego deset jer cijena brzo pada kad krenu,uvezu puno i kad vide da im neide spuštaju drastično da im ne propadne :mur:
Jel bilo glibavo,blatno ? Ja sutra idem sa prihranom 15:15:15 prije kiše a rezidbu planiram u subotu ako nebude kiše :cool2:
Hvala,500 m2 (50x10)
Nebilo vam teško ko ima Springcrest da javi kad mu budu cvale, hvala .
...mokro je, blatnjavo...al' treba prije kiše sve dobro kupati bakrom - pa se ne obazirem na blato
Koliko ranije ti cvate u plasteniku u odnosu na vani? jel znaš.............možda.....:drink:
Gec 67, jako ih je lijepo vidjeti ovako procvale...upravo sam se vratio s prskanja. U petak/subotu prskao sam s 3% bordoške juhe, a sada s 2 kg/ha Nordoxa. Imam pripremljen i Daconyl i Chromodin. Ne želim Tafrini dati niti najmanju priliku
drug breskvar,polio sam ih crvenim uljem prosli tjedan,pup jos ne bubri kod mene je vjerovatno hladnije nego kod vas,sad najavljiva kisu dali trebam spricat ili ne.
hvala
ne piše se dobro za vocke koje procvjetaju do iduceg tjedna,mogao bi mi mraz opet obrati kajsije i breskve....
Uploaded with ImageShack.us
Ja sam prskao 2 puta zato jer su velika stabla, jer je prošli puta bilo malo vjetra i da budem 100% siguran da je svaki pup pokriven prije ove kiše. A i jer su 2 različite formulacije bakrenih preparata u pitanju.Tako sam prvi puta išao sa 3% bordoške juhe, a sada sa Nordoxom (2 kg/ha). Isto tako ići ću sa 2 preparata u bubrenju pupova ( s razmakom od nekoliko dana) - s Daconylom i Chromodinom...
Kad odradiš ova prskanja prije cvatnje (protiv kovrčavosti) i u cvatnji (2 x signum, protiv monilije), te na samom kraju cvatnje neki od insekticida (protiv tripsa), 80% zaštite breskve si riješio. Ja onda idem 3 x u razmacima po 20-ak dana kombinacijom Mankozeb - Chromosul - Trapez/Topaz/ili sl. (protiv šupljikavosti i pepelnice) i svaki puta dodam i po neki insekticid (protiv lisnih ušiju i savijača). Tako da je početkom lipnja završeno posljednje tretiranje...
Ja sam prskao 2 puta zato jer su velika stabla, jer je prošli puta bilo malo vjetra i da budem 100% siguran da je svaki pup pokriven prije ove kiše. A i jer su 2 različite formulacije bakrenih preparata u pitanju.Tako sam prvi puta išao sa 3% bordoške juhe, a sada sa Nordoxom (2 kg/ha). Isto tako ići ću sa 2 preparata u bubrenju pupova ( s razmakom od nekoliko dana) - s Daconylom i Chromodinom...
Kad odradiš ova prskanja prije cvatnje (protiv kovrčavosti) i u cvatnji (2 x signum, protiv monilije), te na samom kraju cvatnje neki od insekticida (protiv tripsa), 80% zaštite breskve si riješio. Ja onda idem 3 x u razmacima po 20-ak dana kombinacijom Mankozeb - Chromosul - Trapez/Topaz/ili sl. (protiv šupljikavosti i pepelnice) i svaki puta dodam i po neki insekticid (protiv lisnih ušiju i savijača). Tako da je početkom lipnja završeno posljednje tretiranje...