• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Evo ga 10 sati a sunca ni za lijek, magluština 1 stupanj stvarno ove godine smo zgb županija u banani. Ni u plasteniku neče da cvatu fali im dan poštenog sunca :mur:
Pitanje oče li i sutra bit kad namjeravam špricat :icon_scratch:

spoki007

Član
Tu od
27 Ožu 2009
Poruka
96
Spoki007,još izbaciš ureu i petnajsticu i sve znaš.

nisam na vrijeme jesenas bacio adekvatno NPK pa sam po savjetu kolege Breskvara sada bacio tri 15 i ureu...covjek uci dok je ziv.....

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
nisam na vrijeme jesenas bacio adekvatno NPK pa sam po savjetu kolege Breskvara sada bacio tri 15 i ureu...covjek uci dok je ziv.....

pa ajd logika,šta će ti 15-15-15 ako bacaš i ureu skupa??? što nisi bacio 0-20-30 recimo,košta približno,i Kan poslije pred cvatnju i još dva puta nakon cvatnje,i napravio bi bolju stvar?

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...pitanje za one koji koriste Nordox za suzbijanje tafrine; zanima me količina Nordoxa po ha?

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
...

...prskao danas popodne 3% bordoškom juhom protiv kovrčavosti, traktor u drugom redu zapao do polovine kotača u blato i - ni mrdac! Ne pomaže ni lopata nit išta...pa smo lijepo čekali da našeg ferca izvuče kolega s Rusom duplakom i to jedva...
...sutra nastavak...
...jel' i drugi imaju takvih problema ovih dana? A još nisam niti orao jesenas, da sam orao - mogao bi samo gledat...

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Danas leglo prvo prskanje breskve, dan idealan, sunčano i bez vijetra, milina.:)

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150
Danas leglo prvo prskanje breskve, dan idealan, sunčano i bez vijetra, milina.:)

I ovdje je vrijeme super, al' mokro, prestrašno koliko je mokro - a još ocjedita vrlo blago nagnuta visoravan...već sad imam knedlu u grlu, skoro sam 100% siguran da ću sutra opet zapasti s traktorom...

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
....Nadam se da nećeš zapasti.

Bogami na ranim sortama dobro počeli bubriti pupovi.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
Evo ošprico prvi put po snjegu nije bilo previše glibavo 5x100 lit vode 1,5 kg cuperblau po atomizeru e sad čemo vidit šta če bit sa pupovima do četvrtka kad najavljuju kišu?

pocetnik-mk

Novi član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
21
Belo ulje + Dimetoat (Perfection) + Ciram + ME

Molim za savet:

Pre nedelju dana oprskao sam sa Belo ulje + Nordox.

Sad planiram Belo ulje + Perfektion (dimetoat) + Ciram i eventualno da dodam mikroelemente ( NUTRICHEM KOMBI F)... smem li da pomesam sve zajedno?

Breskve su mi u fazi babrenja.... kod nektarine vidi se roze vrh.

Vec sam konsultovao zastitara, ali nije mogao da mi da precizan odgovor.

Hvala unapred...

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Znam da neki stavljaju zajedno bijelo ulje i Bordošku juhu svaki u svom omjeru,:icon_eyes::(think):

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Jedan stari voćar mi je rekao da stavlja cca 1/2 l mlijeka na 100 litara škropiva, a mlijeko služi kao ljepilo.:icon_e_wink::icon_super:

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
Molim za savet:

Pre nedelju dana oprskao sam sa Belo ulje + Nordox.

Sad planiram Belo ulje + Perfektion (dimetoat) + Ciram i eventualno da dodam mikroelemente ( NUTRICHEM KOMBI F)... smem li da pomesam sve zajedno?

Breskve su mi u fazi babrenja.... kod nektarine vidi se roze vrh.

Vec sam konsultovao zastitara, ali nije mogao da mi da precizan odgovor.

Hvala unapred...

Breskve smiješ ići još jednom bez ikakvih probleme sa smanjenom konc. Bijelo ulje + nordox (Bjelo ulje 1% + Nordox 1,5%) ako su u fazi bubrenja, a nektarine ajde samo Ciram, šta će ti ovo ostalo. Bacaš samo pare.

Izvini ali taj tvoj zaštitar mi je upitan.....:icon_scratch::icon_scratch:.

Jedan stari voćar mi je rekao da stavlja cca 1/2 l mlijeka na 100 litara škropiva, a mlijeko služi kao ljepilo.

Kakvo mlijeko ne izmišljate toplu vodu, ima srestvo zove se okvašivač.

gec67

Član
Tu od
26 Ožu 2011
Poruka
768
:icon_weed:i to mora biti mlijeko sa aflatoksinima:icon_hang:

Čuj ta ti je dobra kad bi prskali solo sa mljekom možda nebi bilo ni gljivica a ni insekata po voču :icon_rofl: ako ljudima treba 20 lit dnevno i tak godinama da im neš bude nevredi za ostalu gamad

Najnoviji postovi

Na vrh