Grijem kuću na centralno na plin. Da grijem na centralno na drva već bi ja jedan vod dobacio do radione. Ima jedno 15 metara + visinska razlika.
Ne da mi se vući još jedan radijator unutra pogotovo zato što i u kući prelazim na alternativu plinu... Klima za prijelazna razdoblja.
Kuća je austro ugarska sa 90 cm debelim zidovima od pečene cigle. Stavio pvc stolariju i potrošnja energenata mi stvarno nije neka da mi se sada isplati neka velika ulaganja tipa zidanje kotlovnice i tako to. Klimu stavljam evo da imam alternativu plinu i zbog prijelaznih razdoblja. Na jednom katu je peć na drva na drugom će biti klima kao alternativa.
A gle. Za tih 20 dana što će radiona biti u pogonu preko zime. Dobro možda malo više. Ne isplati mi se puno ulagati. Možda je najbolja opcija dobra inverter klima, ali to mi je upot 5 000 kn minimalno. Tako da vidjet ćemo kako ovo čudo radi.
Imam 15 kvadrata radionice i 15 kvadrata ureda. Nikad nemam potrebe grijati oboje. Tako da ću napraviti razvod zraka i klapnu da mogu ili jedno ili drugo. Ili oboje držati mlaku temperaturu.
Radiona je zidana blokom. 3x5, 2.3 visina stropa. Ozbukana iznutra i to je to.
Velika vrata. Dupla, drvena, kvalitetna i veliki prozor sa izo staklom.
Ured je isto 3x5. S tim da je izvana 5 cm stiropora, dolje na podu plivajuci pod sa 10 cm xps-a, na kojem su osb ploče i na njima laminat. Na zidovima knauf, na stropu 15 cm vune i parna brana. Pvc stolarija salamander.
To mogu malo jačim upaljačem ugrijati.
Evo ovo je radionica. Da ne mislite da moram halu ugrijati
A ovo je ured u izgradnji 😂