• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijena poljoprivrednog zemljišta

Kukuruz

Član
Tu od
4 Srp 2013
Poruka
90
Zar hektar košta 160000-250000 eura..????

pa teško da bi našao da netko ima hektar u vlasništvu večinom se kupuje 2-5000 m2 ali da za hektar minimalna cijena oko 200 000 eura
 

Kukuruz

Član
Tu od
4 Srp 2013
Poruka
90
Imam prijatelja on ima oko hektar i to građevinsko cijena od 200 eura pa i više za m2 bio je na TV nedavno kad bilo ono oko fiskalizacije Kazao je da obrađuje zemljište od nekoliko miljona eura a zarađuje 50 kuna na dan :icon_rofl:
 

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Imam prijatelja on ima oko hektar i to građevinsko cijena od 200 eura pa i više za m2 bio je na TV nedavno kad bilo ono oko fiskalizacije Kazao je da obrađuje zemljište od nekoliko miljona eura a zarađuje 50 kuna na dan :icon_rofl:

e to je ironicno:) i mi da imamo more(tu na kontinentu) cijene bi bile drugacije...
 

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
nek ovi u gradu i na moru cijene svoju zemlju i 50000 € m2 to nas ne briga, mi živimo od rada na zemlji a ne od njene prodaje, kao oni i gledamo da kupimo da ne moramo raditi zemlju u najmu
kod nas se cijene kreču od 8 000 do 13 000 kn za jutro, sve ovisno dal je do zemlja do tebe i kakve je kvalitete, a ima i onih proleterov koji svoju zemlju cijene i htjeli bi ju prodavati ko kaj se trži vani ali badava im jer su kod nas mali komadi i tu stranci nepedu oni budu očli v slavoniju i tam kupovali

johabica ti si prodala u ind zoni, i zakaj ideš uspoređivati nas s nizuemskom i italijom a nemaš pojima kak je tam, tam se ne prodaje par kvadrata poljoprivrednog zemljišta kao od nas, nego ako se prodaje prodaje se cijelo imanje, i stanje u poljoprivredi je sasvim drugačije nego kod nas, u nizuzemskoj ti se za tvoju informaciju hektar zemlje kreče od 25 000 do 100 000 € ovisno gdje i kakva je kvaliteta tj za koji uzgoj je namjenjeno
 

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E moj podravec,mnogo toga ti još o Nizozemskoj ne znaš. Šta i kako se radi.A radi se svakako.Radi se i tako da obitelj dobije kuću sa imanjem od države,kredite za mehanizaciju,i radi.iIkada odradi radni vijek dobije mirovinu,vraća imanje,vraća kuću .I tako se radi.A cijenu zemljišta mi je rekao osobno jedan gazda,gospodar,kako hoćeš,vlasnik ,proizvođač kada sam bila na njegovom imanju i pričala sa njim.Naravno,uz prevoditelja.A da cijena može varirati od regije do regije-ko i kod nas -može.Ali u prosjeku je tako.I sama sam bila iznenađena obzirom da mi je neku godinu ranije jedan talijan rekao cijenu tri puta veću od nizozemske.A šta se tiče veličine posjeda,imanja,stvar ti je ista ko i kod nas.Ima malih,ima velikih,ima kakvih hoćeš.I nitko ti niti ne mora govoriti kakvih gospodarstava i parcela ima u EU.Dovoljno je da kada se voziš kroz koju državu gledaš oko sebe.Gledaš veličinu parcela.Brojiš krave na pašnjacima.I sve ti je jasno.
Pusti priče iz vijesti i televizije i novina.Pusti posjete imanjima u stranim državama.Otvori svoje oči i gledaj oko sebe.U svakoj zemlji kroz koju prođeš imaš Hrvatsku.Imaš velike i male.I nekim čudom svi vide samo one velike.I imanja i parcela.

Nisam ja niti uspoređivala cijenu zemljišta u industrijskoj zoni sa poljoprivrednim,samo sam rekala da cijena ovisi o kupcu i prilici u kojoj se prodaje.
 

shteva

Član
Tu od
2 Sij 2012
Poruka
66
Nemorate nagadjat s cijenama u europi, ima oglasnika online samo se treba znat snac. ( meni se doduse trenutno neda guglat )

Od mene konkretno zemlju nebi mogli kupit ni za koju vama razumnu cifru , predvidjam rast cijena hrane u svijetu a s HR gospodarstvom kako ce biti to sam Bog zna. Prodaja za neku sitnu cifru , pa da spiskam djedovinu koju su moji skupljali sto godina za neki bolji autic....nema teorije.

Ove godine je nije nitko ni besplatno kosio. Nece ni iduce cini mi se.
 

podravec :)

Član
Tu od
18 Ruj 2011
Poruka
492
nemreš nas uspoređivati sa njima to je isto ko da uspoređivaš kravu i kozu pa koja bu dala više mlijeka,
a one velike vidimo u vezi dolazaka i kupnje zemlje u Hrvatskoj jer onaj mali nebude došel i kupoval kod nas, a velik isto tak nebu došel kupiti 10 hektara neko 200,500
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A ti misliš da meni nije jasno kako su stvari posložene?
Gledajmo malo u budučnost.
U pripremi ono što će omogučiti ovima o kojima ti pričaš da kupe ono čega trenutno nema.Zakon o komasaciji.Neznam koje si dobi ali ja sam takve da sam se već svega nagledala.i shvatila da je sve moguće i da se s vremenom sve može.:(hi):
 

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Nažalost, ovo o komasaciji moram potvrditi jer je ovo bio prijedlog za privatne šumoposjednike na jednom skupu. znam da nema veze s cijenom polj, zemljišta, ali ću svejedno napisati. Za mene je šumoposjednik osoba koja ima i pola rali šume i ona koja ima 99 rali šume. osobe poput andabaka ili crkve koja je dobila sunčane šume ili pejačevićeve ne spada u to.
Kod mene je jedan kompleks od oko 900 ha šume. Prije eura su došli neki talijani i ponudili su za cijeli kompleks 1 500 000 njemačkih maraka. Kome su ponudili, DRŽAVI.
Komasacijom bi se takav kompleks od recimo 1000 čestica napravio u jednu česticu. I naravno, onda bi neki "veliki i pošteni" nakupac koji se lagano domogao posječenih čestica na kojima nema drvne mase a ima recimo 50 ha šume, bio tzv prvi isplatni red i dobio bi na početku 50 ha prvoklasne šume. A sve je to moguće i onim famoznim zakonima o izvlaštenju. Loše i jako loše. A kada kažete zdravo seljački da je to loše i da tako ne može, a loše šume bi dobili neki jadnici koji više nisu ni živi, ili kao iz mog sela žive u argentini, australiji, japanu ili su se vratila, a ne bi znali ni doći do šume da je njihova parcela jedina.
a sve zato jer zakone donose ljudi koji se nisu ni posrali ni popišali u šumi, ili primili motiku i štihaču u ruke u svom životu. samo sjede u nadzornim odborima a nisu znali do '91 da hrvatska postoji. hvala na čitanju.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:
Tu od
3 Srp 2013
Poruka
52
[B]Cijene zemljišta u vašoj općini ili mjestu[/B]

Nisam primjetio da postoji a mislim da je jako dobra tema cijene zemljišta u vašoj općini ili mjestu. Tu bi se forumaši javljali i dali informacije ali bez pretjerivanja već koliko je stvarna cijena po rali, jutru ili hektaru u njihovom kraju. Jer kod nas svaki kraj služi se nekim nazivom za isto. Pa da vidimo razlike između Baranje, Slavonije, Banovine, Korduna, Istre i Dalmacije. Možda se neki forumaši odluče preseliti u povoljnije krajeve.:(talk):
 

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,657
Re: [B]Cijene zemljišta u vašoj općini ili mjestu[/B]

Zakaj ti nisi kao začetnik teme napisal cijene oko Zagreba, ja si baš razmišljam o preseljenju u metropolu..
za2.gif
 
Tu od
3 Srp 2013
Poruka
52
Re: [B]Cijene zemljišta u vašoj općini ili mjestu[/B]

U metropolu to može ali zemlju malo dalje jeftinija je ja imam vikend zemljište u Podravini parcele po ral, pola rali do dvije rali teško se prodaju kako je poljoprivreda postala samo za plakanje. Pa se tako u Podravini oranice od jedne rali znači 1.600 čhv. trže po 1 euro po hvatu ( čhv ) što iznosi 1.600 eura ral. Ako se pak radi o senokoši ( livadi ) ral se može kupiti i za 1.000 eura od staračkih domaćinstava koje se zemljom više ne mogu hrvati.
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,207
Re: [B]Cijene zemljišta u vašoj općini ili mjestu[/B]

Da, u nasem mjestu je cijena jedne rali cca 10000 kn.. Ali ima njih par koji su puni novaca pa onda nude ljudima koliko ta zemlja ni ne vrijedi i naravno da se nitko ne moze s njima natjecati u kupovini.. A i nema bas nesto zemlje na prodaju..
 

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,903
Kod nas (Djakovo) kj ide od 3000 do 5000 eur. A koliko znam, u citavom ataru ima cca 10 jutara na prodaju (atar ima 11 000 ha), dakle, NEMA ZEMLJE.
 

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Mislim da je kuna kvadrat realna cijena za neku lošiju njivu a neku bolju do kune i pol,preko toga ništa.Govorim za moj kraj.
 

ceki

Član
Tu od
18 Ruj 2009
Poruka
366
za te novce njivu dat mora bit ultradegen, pa to proturiš kroz guzicu za dva mjeseca 1ha
 

Najnoviji postovi

Na vrh