• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

B

BAGERISTA

Guest
Dali ovo obilježeno u plavom,,,,,svaka cisterna mora imat,,,,jer kod mene ovo nije bilo montirano.........:scratch:scratch,,da znam dali da nabavljam ili ne..

Uploaded with ImageShack.us

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Pa bilo bi poželjno da ima. To ti je zaštita za pumpu. Unutra je plastična lopta kao plovak koja u slučaju da pođe tekućina prilikom usisavanja zatvori usisni vod. Imaš i gore na vrhu cisterne sličnu ovakvu zaštitu isto sa plastičnom loptom.

Evo kako to izgleda na mojoj cisterni a isto je i na ostalima koje to imaju.
02032012276.jpg

02032012275.jpg

Ovo je gornji dio u kome se vidi gumena "gljiva" na koju naliježe ova crvena lopta kad je podigne tekućina.
02032012274.jpg

Posljednje uređivanje:
B

BAGERISTA

Guest
Znam,,,da ima,,,jer sam kačio od rođaka,,,,njegovu creinu,,,i ima to isto gore........
Kod moje je na vrhu lopta,,,,ali mislim da bi trebala imat,,i to u sredini,,,a nemogu nač na netu kakvu imam ja,,,,,pa da vidim dali je ili nije,,,,,,,,...

Dali more gore ič i od creine,,,ili mora bit baš njezina,,,original(mislim da nema razlike,,,jedino da je isti promijer za cijevi)...

Aj poslikaj mi rozetu,,,ili ako imaš onu cijev za bacat dalje,,,,savijena u L.......

Zafaljujem..Cowboy:supz::supz:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Znam,,,da ima,,,jer sam kačio od rođaka,,,,njegovu creinu,,,i ima to isto gore........
Kod moje je na vrhu lopta,,,,ali mislim da bi trebala imat,,i to u sredini,,,a nemogu nač na netu kakvu imam ja,,,,,pa da vidim dali je ili nije,,,,,,,,...

Dali more gore ič i od creine,,,ili mora bit baš njezina,,,original(mislim da nema razlike,,,jedino da je isti promijer za cijevi)...

Nema veze od koje je cisterne plovak bitno je da ga ima.Inace na dosta uvoznih cisterni sam primjetio da nema plovka.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Nema veze od koje je cisterne plovak bitno je da ga ima.Inace na dosta uvoznih cisterni sam primjetio da nema plovka.[/QUOTE]
svaka cisterna ima dvije kugle gornju i donju,na večini stranih cisterni se nevidi donja jer se nalazi u pumpi.

B

BAGERISTA

Guest

Nema veze od koje je cisterne plovak bitno je da ga ima.Inace na dosta uvoznih cisterni sam primjetio da nema plovka.

Ma glej bolje da ga ima,,,,,svakako,,,ako je i bio,,jer neznam,,,......
Ako je bio,,,onda čemo ga riješit nekako,,,a ako ga nema,,,nači samo gornja kugla,,,opet dobro,,..
Jer naravno da kod punjenja,,,,,treba brzo reagirat,,,nači kad vidim staklo,,,da je došla tekučina,,zatvaram,,i odmah gasim..

Ža mi je jedino ča nema bočnog ulaza........

svaka cisterna ima dvije kugle gornju i donju,na večini stranih cisterni se nevidi donja jer se nalazi u pumpi.

Ki zna dali je i ovdje,,,,,,,..kako provijerit..
Mada nemogu nač nigdje ovakvu,,da vidim dali ima,,,gore to........:supris::supris:

B

BAGERISTA

Guest
Ako cisterna dobro radi ne diraj:weedman:

ma radi,,,ona ko zmaj,,,,,,,samo eto pitam jer vidim na dosta cisterni,,,to..montirano,,,a na nekima nema..pa reka daj da vidimo,,,:)

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
kad se vuče voda onda je u većini slučajeva dovoljna samo jedna kugla, ona gore u cisterni. Međutim kad se vuče osoka koja obično pjeni, onda ta pjena kad dođe do usisa neće podići loptu i nesmetano prolazi u pumpu. Na ovoj boci sa loptom ta se pjena zbog vrtloženja opet pretvara u tekućinu i ostane tu u njoj. Isto tako zna se nekad desiti da gornja lopta propusti malo tekućine i tu opet dobro dođe ova boca sa loptom. U svakom slučaju ona nije nešto što je obavezno da svaka cisterna ima ali je i više nego dobro da je ima.
Neko je spomenuo da se ta lopta može nalaziti i u pumpi. Mislim da to nije tačno. U nekim pumpama se doduše nalazi lopta (starije Creina pumpe) ali je ona u stvari dio nepovratnog ventila a ne osiguranje od prelijevanja tekućine. Na dnu svake ove boce se nalazi vijak koji služi kao čep za ispuštanje tekućine iz te boce.
BAGERISTA ova boca ti paše sa bilo koje cisterne samo da ti odgovara promjer crijeva. Al i to se može riješiti nekim redukcijama. Ovaj gornji metalni dio možeš potražiti ako neko ima rashodovanu Creina cisternu, kao što je u mene, od nje ti paše. Onda samo kupiš ovaj plastični providni donji dio. A ovih Creina ima dosta koje su stradale zbog hrđe i onda se jednog dana samo zgužvaju kao prazna limenka od piva. Tako je i moja stradala :madmana: sad imam pocinčanu Bauer i odlična je!!:gitarist:

Poslikaću rozetu danas ako stignem pa ću staviti slike.

Evo kako izgleda taj gornji metalni dio na Creina cisterni:
19140435.jpg

A ovo je moja pokojna Creina 2200 lit. Sad u njoj držim vodu za zalivanje bašte.
creina.jpg

Posljednje uređivanje:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Taj dio ko zeli i ima volje moze napraviti sam.Treba mu samo tokar da napravi navoj.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
ma koga ne mrzi može to napraviti, nije to nešto komplikovano. Jedino eto navoj je malo problem jer mora kod tokara.

B

BAGERISTA

Guest
Cowboy

Ajde nešto čemo nač,,,,ili več nekako,,,,se bacit u izradu,,,,mada mislim di je jedna stoji,,tako reč u plotu,,,pa ču otič vidit..

Znam da je rođak,,dva puta pijeskario unutra,,baš radi rđe,,,i prolazio temeljnom,,,,evo je i danas ko nova..
Ajde ako stigneš...,,,nešto me ta rozeta,zajbava,,,napravio bi je,,,samo češ mi izmijerit izlaznu rupu..jer ja sam bio radio sve,,ali je izlaz,,perširok..

lisnik

Ma napravi,se,,,,i nije neka filozofija,,,mada neke pute ispadne jeftinije,,kupit(isprobano)..

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Bagerista evo slike rasipača/rozete. Ovdje je namontirano crijevo na rasipač jer sad vozim vodu:
03032012281.jpg

Ovdje se vidi kako i gdje se montira ona ploča za rasipanje:
06032012286.jpg

Evo kako izgleda sa gornje strane:
06032012287.jpg

Evo sa namontiranom pločom za rasipanje:
06032012288.jpg

06032012289.jpg

Prečnik otvora na izlazu je: 45 mm a prečnik ove ploče za rasipanje je: 180 mm.

B

BAGERISTA

Guest
Zahvaljujem na slikama....:supz::supz:.......tako da okvirno imam več viziju ča na mojem ni delalo kako triba.......:(
sad,,,,još da te pitam,,,,čini mi se da je unutra nabijena alkatenka od 3/4,,,ako se ne varam,,,,,čime si je zaustavija s druge strane...........ako nije tajna,,,jer če i meni ovo trebat,,...

Ja imam nastavak,,tako da če rozeta u izradu,,,pa da se je napravi kako spada..,,samo da ljevak savijen,,a moguče da ga ima i za kupit,,,negdje,,nači samo ljevak,,,ako ne če se savit nekako,,,več..:roll::roll:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Evo kako je montirano crijevo. Ovdje se vidi kako je stavljena rešetka. Pošto je otvor konusan dovoljno je samo malo je pritisnuti na mjesto pa da tu i ostane.
06032012292.jpg

Ovdje se vidi da je na plastično crijevo 5/4" navučen komad gumenog crijeva (gumštucna od traktora ili auta) Ovaj dio koji pokazuje strelica je brusilicom skinut malo na konus. Tako da kad se stavi unutra, dovoljno je samo povući rukom vani ili ga iznutra sasvim lagano nakucati nečim, npr. nekim drvetom.
paintpad01.jpg
06032012295.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh