• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
neznam kakva svrha krpljenja tih rupica?:scratch:confused: Pa ta je cisterna propala i tu nema više šta da se krpi, samo nova bačva. A ona ti košta više nego dobra polovna pocinčana cisterna. Kad je moja stara cisterna stradala tad sam zvao u Creinu jer sam mislio uzeti novu bačvu. Međutim nova bačva 2200 lit. bez zadnjih vrata koštala je koliko i dobra pocinčana cisterna 3000 lit.
Zato je bolje odustani od te farbane, šuplje cisterne i kupi neku pocinčanu.

I

ihorzic

Guest
a jbg nije da mi treba za neke poslove pa da kupujem drugu , služila bi mi za povrtlarstvo dovoz vode i sl - ali stvarno malo

sa druge strane ne bi dao lovu nego veliku kamionsku prikolicu koju prodajem više od godine u zamjenu za cisternu

ćak sam pomišljao da bi lakše prodao cisternu nego prikolicu kad bi je malo ušminkao

eto otud moje zanimanje i pitanja šta i kako dalje

tine

Dobro znana faca
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
859
a jbg nije da mi treba za neke poslove pa da kupujem drugu , služila bi mi za povrtlarstvo dovoz vode i sl.

Ako bi vodu sipao, ne vukao pumpom, može svaka još dugo služit, makar malo 'mokrila'.

I

ihorzic

Guest
a jbg a što nebi iz rijeke povukao sa pumpom - jeftinije mi je kupiti dvije cisterne za gorivo i imati za sipanje vode

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
njoj ti je svejdeno pumpala ona vodu ili oseku jer pumpa ne prepoznato to, ali zato bačva da jer ju oseka izgrize, a sad ako budeš vozio vodu pumpa nju isto može zgužvat ko limenku ako je tanka i šuplja na par mjesta, jer njoj nije bitno što ona puma dal vodu ili nešto drugo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
njoj ti je svejdeno pumpala ona vodu ili oseku jer pumpa ne prepoznato to, ali zato bačva da jer ju oseka izgrize, a sad ako budeš vozio vodu pumpa nju isto može zgužvat ko limenku ako je tanka i šuplja na par mjesta, jer njoj nije bitno što ona puma dal vodu ili nešto drugo.

E nije ti baš tako....

Recimo, imali smo creinu 2700 i običnu septičku je napumpala bez frke, a kad ju stavim u gusto ispod tovilišta...promješa ona to i navuče možda 1/3 i dalje nejde i nejde...zagusti joj se u crijevu i nemože povuči...i tako da ju držiš malo duže pod pumpanjem vjerojatno bi uvukla bačvu u sebe....(vidio sam par primjera na licu mjesta)...

No prodana ja i kupljena pocinčana 3000 litara i ta vuče gnojevku bez ikakvih problema, malo je deblje crijevo na drugom ulazu i može, mada može i na tanje crijevo na izlazu...

To ti je samo jedan od primjera kako ima razlike što vuče...odnosno u kakvom je stanju pumpa i kak se ponaša kod različitih tekučina.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ŠANANA počeo si mješat stvari pomalo..

Naveo si kako ti stara cisterna nije mogla vuč gusto,pa to je normalno..Ako je jako gusto NI jedna cisterrna neče vučč..Ali opet nije isto ona koja ima deblju ili tanju cijev,ali svaka cijev ima svoju granicu čvrstoče onoga kaj vuče..

Opet rekao si kak ti nova cisterna ima malo deblju cijev,i eto ti odma i rješenje zašto bolje/brže vuče..

I

ihorzic

Guest
ako se bure jako stanji ona će nju usisat i zgužvat i pri pumpanju vode

dobro , znači ako sam dobro shvatio bure se stanjilo a nigdje nema rupu može ga usisati

toma 3340

Član
Tu od
1 Svi 2011
Poruka
888
dobro , znači ako sam dobro shvatio bure se stanjilo a nigdje nema rupu može ga usisati[/QUOT

naravno da može, vakum radi čuda pogotovo to se brzo desi kad traktor radi pod puno okretaja pa bi se prije obavio posao, onda ju pumpa za čas može usisati.

I

ihorzic

Guest
u bogami sad ste ne skoro uvjerili da se ne đoram jer tko zna što je unutar bureta i mogao bi lako popušiti moju dobru prikolicu

eto kad se nisam bavio sa cisternom i uz Vašu pomoć sad mi je puno jasnije

HVALA VAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

B

BAGERISTA

Guest
Napokon nakon teške borbe odustaješ,,,,,,,,ča ti je pametno vijeruj mi,,,...8)8)
Nemoj se zaletavat,,,,pa na kraju ni tepsije nit bureka......:shock:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
ŠANANA počeo si mješat stvari pomalo..

Naveo si kako ti stara cisterna nije mogla vuč gusto,pa to je normalno..Ako je jako gusto NI jedna cisterrna neče vučč..Ali opet nije isto ona koja ima deblju ili tanju cijev,ali svaka cijev ima svoju granicu čvrstoče onoga kaj vuče..

Opet rekao si kak ti nova cisterna ima malo deblju cijev,i eto ti odma i rješenje zašto bolje/brže vuče..

Ma dobro sad...nije niti jedna od te dvije cisterne nova ni stara, stare su podjednako i očuvane odlično...čak mi je i od creino ostalo crijevo koje kopčam sad na ovu pocinčanu polovnu na donji ulaz i vuče gnojevku, malo sporije ali vuče. Jednostavno nisam imal sreče s creinom.

I

ihorzic

Guest
a kak se kreću polovne cijene tih pocinčanih i koje su veličine

prtpostavljam da su veće

B

BAGERISTA

Guest
Zavisi na šta naletiš,,,,od 3000€,pa nadalje,,,,,,,ja moju ispod 4,500€,nedajem,,,ni da se na glavu postavi,,,a pored toga imam jednog koji me davi od kad je došla,,,,,ali,,nedam se još..8)8)8)

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
cijena je otprilike 1 KM/l ili 3,86 HRK/l a ima ih u svim veličinama od 1000 lit. Pa na više.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imaš ih več 1800€ za ove neke manje pocinčane tipa 2200 litara...
Oko 2000-2500€ za cisterne 3000 litara pocinčane sa dva ulaza recimo...
A od 2500 pa čak zna i do 3500€ za pocinčane cisterne 4000 litara - 4500 litara očeš sa jednom osovinom-širim gumama ili tandem osovina, minimalno 2 ulaza straga i jedan bočno napred.
To ti je ugrubo...

Ja recimo imam dvije u vidu po 4000 l, jedna s širokim gumama i ručnim otvaranjem, 3 ulaza (dva straga i jedan bočno), očuvana i održavana za cca 18.000 kn
Druga tandemka, isto 4000 litara, dva ulaza straga i jedan bočno, hidraulično otvaranje, nove gume, očuvana i uredna za isto cca 18.000 kn

Najnoviji postovi

Na vrh