• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
13500 kn, nekakvo selo kod Rovisca zaboravel sam kak se zove..

kak to mislis jel moze joj nesto, ako mislis na to kak radi s njom; radi original, inace vozim s novijim 539 ali i s ovim ide bez greske i od sad na dalje cu s njim vozit, pa ipak je kod nas pretezno ravnica, a ako mu i bude negdje tesko tu je onda massey.. a i kaj imt zna kaj je tesko, samo pali i vozi..:finga:

IMT power xD

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,386
Rastavil sam prvo.

DSC_0479Kopiraj.jpg

Pa sam ovak počel...

DSC_0471Kopiraj.jpg

Al' nije išlo baš najbolje, pa smo iduča dva-tri dana nastavili ovak.

DSC_0475Kopiraj.jpg

Temeljna na osovinu.

DSC_0477Kopiraj.jpg

I lak na felge.

DSC_0478Kopiraj.jpg

Boja na osovinu...

DSC_0480Kopiraj.jpg

I na kraju osovina gore.

DSC_0496Kopiraj.jpg

Dok bum imal više vremena budem i rudo, ali prvo moram nabavit dobru, ispravnu nogu za nju, pa ako netko zna di ima ili čak ima bil bi zahvalan!

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Radi se o cisterni streu mix 3000 l.. sad kak je doslo hladnije vrijeme u onoj maloj casici gdje kapa ulje kap po kap, sad ulje sporije kapa, bolje receno rasteze se ko smola nekakva..
zanima je jel to do hladnoce ili do necega drugoga? a isao sam gledat nivo ulja, al na tomu otvoru za utakanje je samo cep, nema nikakvog mjeraca.. Od cega da uzmem mjerac i pogledam koliko ima ulja ili da otprilike natocim malo? koliko ide ulja u tu pumpu i koje ulje ide?

na ovoj slici je taj cep gumeni:

a ovo je pumpa:

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Ulje sporije ide zbog studeni, a nivo možeš proveriti nekom žicom ili nečim sličnim. Nivo može biti "do čepa" al najbolje je malo više od pola. A ulje može ići motorno SAE 30 ili 40, zimi rijeđe a ljeti gušće.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
ako ti usfali ulja neće ništa kapati. bilo bi dobro da kompresorom ispušeš te cijevčice od ulja tak da uvijek jedna strana ostane priključena a slobodno u to ulje možeš stavit malo nafte da se ne gusne sad po zimi.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ok, budem probal izmjeriti nivo ulja, znaci negdje pola bi ga trebalo biti.. a i ovo za naftu je dobra ideja.. koliko otprilike da stavim te nafte?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E da meni purani skaču ovak po novom traktoru, momentalno bi završili u šrkinji, daj čovječe potući te ptičurine da ti ne grebu boju i seru po novom trakotru!!!!!!!!

Inače, identičnu cisternu imam i ja, Streu-mix 3000l

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
E da meni purani skaču ovak po novom traktoru, momentalno bi završili u šrkinji, daj čovječe potući te ptičurine da ti ne grebu boju i seru po novom trakotru!!!!!!!!

Inače, identičnu cisternu imam i ja, Streu-mix 3000l

ne znam zašto tako vole taj novi traktor ali ne skaču one skoro nikad na njemu ili je u garaži ili na polju inače to su morke i samo stoje i pjevaju i gledao sam boju ne grebu ju :d:

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
ovih dana sam složil ulaz na cisterni naprijed sastrane...

od iza odšerafil gornji ulaz i stavil ga naprijed..

DSC00110-1.jpg

DSC00108-2.jpg

DSC00107-2.jpg

DSC00106-2.jpg

DSC00105-2.jpg

DSC00109-1.jpg

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Hmmm...baš na čudnom mjestu ima ulaz, obično sve imaju baš s bočne strane napred ulaz.

Al kaj je da je, baš ste fino rješili ovo koljeno, svaka čast :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dobro napravljeno..:supz:

ALI,ne sviđa mi se pošto bude u ovom djelu gdje se kopča cijev pa do mjesta gdje se zatvara uvijek puno gnojovke kad budeš otkopčavao cijev, pa nije baš zgodno da te polije,ili da ti bude lokva pod tobom..

Moglo je to malo drugačije bit..

Najnoviji postovi

Na vrh