• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cisterne

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Koliko je litara i kojim traktorom je vučeš? Majevica je dobra samo se meni ne sviđa što ima onako mala vrata pozadi. Jako je teško očistiti cisternu kroz onako mali otvor. :mur:

D

DevelopmntDiggie

Guest
Koliko je litara i kojim traktorom je vučeš? Majevica je dobra samo se meni ne sviđa što ima onako mala vrata pozadi. Jako je teško očistiti cisternu kroz onako mali otvor. :mur:

3200 L ,vucem je sa Univerzalom 445 ,koja mu bas lezi u ovakvim brdskim predelima :)
Mi je ocistimo jednom godisnje,odemo na neku jako veliku nizbrdicu,i samo motikom izvucemo talog :)

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
kupil cisternu Klein 6000l ...
photo0036s.jpg

pa ovih dana nema se drugo kaj pametnije za delati pa odlučil malo obnoviti...:(talk):a i stare farbe ima pa da ne propadne...:(nod):
photo0049m.jpg

photo0050rj.jpg

photo0051r.jpg

photo0052mh.jpg

photo0053ta.jpg

photo0054tk.jpg

photo0055rx.jpg

...još samo ostaje malo popraviti završni premaz i pospojiti crijeva dok se farba posuši...

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
fino...
bude na Zeku taman... :)

koje su gume to?
iza ima samo jedan ulaz/izlaz?
eto, malo ju obnoviš i super, bitno da je pumpa ok, a trula valjda neje...nebi trebala biti!

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
fino...
bude na Zeku taman... :)

koje su gume to?
iza ima samo jedan ulaz/izlaz?
eto, malo ju obnoviš i super, bitno da je pumpa ok, a trula valjda neje...nebi trebala biti!

slabo bude zekan to vlekel kad je spor...gume su 20,0/70-508, 12 platni..

ima dva izlaza sam su obadva otraga pa se nevide baš na slikama,pumpa je ok,sam je trebalo promjeniti letvice...trula nije...ipak je pocinčana...:icon_e_wink:

BELEC7340

Član
Tu od
10 Srp 2009
Poruka
691
slabo bude zekan to vlekel kad je spor...gume su 20,0/70-508, 12 platni..

ima dva izlaza sam su obadva otraga pa se nevide baš na slikama,pumpa je ok,sam je trebalo promjeniti letvice...trula nije...ipak je pocinčana...:icon_e_wink:

pusti ti njega samo! vleče on to...dok je blizu, hehe!
ma šalim se, zakapči na Fiata i gas, stabilna je, a i Fiat bome i to je to! dobra kombinacija!

letvice premeniš taj čas, i bude ko nova!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kolega, fina cisterna :)
Kaj budeš s starom, jel več prodana ili bude na prodaju?

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Kolega, fina cisterna :)
Kaj budeš s starom, jel več prodana ili bude na prodaju?

već je ona kod četvrtoga gazde hehe...
...mjenjal sam ju za ovu i još nadoplatil naravno,tip ju odmah preprodal bakovu,a on ju pak prodal za kojih dva-tri tjedna...videl ju kum na šlepi na bezninskoj v Đurđevcu dok su ljudi točili gorivo...:icon_eyes:

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
Heheh..taj Bakov....al sviđala mi se zbog onih duplih kotača :)

ma da još ga masiral zbog teov kotačev i zbil mu 300€ na nje,a ovaj mu dal sam da ne vozi cisternu nazaj v zagorje,posle ju prodal tak z tem kotače kak je i bila...verovatno je koji 500-600€ na njoj okrenol sam kaj ju prepeljal...:icon_fU:

welger

Član
Tu od
20 Stu 2012
Poruka
384
Imam pocinčanu cisternu od 2500 litara neznam marku, ali jako mi slabo vuče čak su i lopatice promijenjene u motoru dali može nešto biti tamo gore na buretu u kupoli pa da zbog toga loše vuče. Teram ju na na nekih 700-800 obrtaja kardana i jako slabo vuče da se napuni sa običnom vodom treba joj 10 min, šta bi moglo biti u pitanju?

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Vec sam to negdje pisao, imao sam isti problem, sve okej a ne vuce tj jako sporo. Pogledaj u kakvom su stanju crijeva koja idu od pumpe na bacvu. Ako su stara gumena sa nekoliko slojeva platna zna se desit da se ti slojevi odvoje i spljoste se u sredini crijeva, skupe se, tada je crijevo kao zastopano i ne vuce zrak iz cisterne. Stara gumena sam bacio i uzo nova plasticna (prozirna) sa armaturom i radi bez greske. Pokusaj. Provjeri i kuglu ako je imas na vrhu bacve ili na prelivnoj (sigurnosnoj) posudi, ona je obicno na pol crijeva sta ide sa pumpe na bacvu. Nemaju je bas svi modeli.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Imam pocinčanu cisternu od 2500 litara neznam marku, ali jako mi slabo vuče čak su i lopatice promijenjene u motoru dali može nešto biti tamo gore na buretu u kupoli pa da zbog toga loše vuče. Teram ju na na nekih 700-800 obrtaja kardana i jako slabo vuče da se napuni sa običnom vodom treba joj 10 min, šta bi moglo biti u pitanju?

Pa to 700- 800 obrtaja kardana je preko previse.. ja svoju tjeram sa 700- 800 okretaja motora sa imt 539, neznak koliko je to okretaja kardana, al traktor radi doslovce u leru i puni 3000 l za 1.5 do 2 minute..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja kad pumpam, kardan je na 540 okr, a motor na nekih 1000-1100, to je za optimalan rad cisterne preko dovoljno.
Ima i bisera koji pumpaju na punom gasu traktora, zamislite samo kaj se pumpi dešava prilikom takvog rada?!?

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
nebi se smjelo nista desiti,ja jos niti na jednoj cisterni nisam vidio da pise manje od 540. znaci da se smije pod velikim gasom.

moze mi netko objsnit gdje jesu te lopatice? jos ako bi imao tko sliku,bi bih i vise nego zahvalan...

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
nebi se smjelo nista desiti,ja jos niti na jednoj cisterni nisam vidio da pise manje od 540. znaci da se smije pod velikim gasom.

moze mi netko objsnit gdje jesu te lopatice? jos ako bi imao tko sliku,bi bih i vise nego zahvalan...

Lopatice ti se nalaze u pumpi i one su zaduzene za pumpanje izvlacenje zraka iz cisterne i za stvaranje pritiska kod praznjenja!
sliku nazalost nemam!

Najnoviji postovi

Na vrh